Janić: Za mene je ovo lično – veliki sam navijač Partizana! Sad kreće lavina, Željko će na Fajnal for

Trener crno-belih veoma emotivno doživeo osvajanje titule u Novom Sadu

Koliko je samo srećan večeras Bojan Janić – trener koji je uložio sve što je imao, sve što je naučio, sve što je skupio tokom bogate igračke karijere – da bi Partizan podigao na noge. Verovatno su mu mnogi rekli da je nemoguće, ali on je dokazao da tako nešto za njega ne postoji…

Njegov tim je stigao do triple krune, zaustavio je Vojvodinu na tri fronta i konačno promenio poredak u srpskoj odbojci.

Posle šest godina novosadske vladavine na šampionsku listu dopisano je ime odbojkaša Partizana. Dočekali su naslov prvaka posle 12 godina, odbranili su trofej u Kupu Srbije i njemu pridodali Superkup.

Sve što bih rekao je suvišno. Žao mi je što se ova sezona završila… Toliko smo uživali i kad je bilo teško i kad je bilo lepo“, pričao je posle trećeg meča finala Bojan Janić. “Sav akcenat treba da bude na momcima. Tri trofeja su osvojili, napravili su fenomenalnu stvar, moram da im skinem kapu. Imaju sjajan karakter, nikada ne padaju i ne odustaju. Bilo je mnogo priče tokom sezone, nervoze, rada, ružnih reči… Sve da bi oni izdržali sav taj pritisak. Želeo bih da se nastavi ovako još tri godine… Toliko je bilo lepo raditi sa njima“.

Dugo je SD Partizan čekalo jednu titulu u timskim sportovima, pa zbog toga ovaj večerašnji pehar ima još veću težinu za sve kojima su crno-bele boje bliže srcu.

Sad kreće lavina, Željko će na Fajnal for, fudbal se diže pre ili kasnije. Za mene je sve ovo baš lično, jer sam veliki navijač Partizana. Ovo ne može da se meri ni sa čim, posebno jer je SD bilo u krizi“.

Svestan je Janić kakvu ekipu su uspeli da dobiju i tri najvažnija trenutka sezone…

Mi na početku nismo bili favoriti, Vojvodina je uložila mnogo sredstava… Bilo je baš teško prvenstvo, najjača liga u poslednjih deset ili 20 godina. Samim tim naša titula ima još veću težinu“, podvukao je Bojan Janić u izjavi za RTS posle utakmice.

Veliku pomoć i na terenu i van njega Bojan je tokom ove sezone imao od kapitena Milije Mrdaka. Iskusni korektor je opravdao ukazano poverenje, podigao je tri trofeja, a takmičarsku godinu završio kao MVP finalne serije.

Za početak bih da čestitam Vojvodini. Imali su dobru sezonu, sve najvažnije utakmice igrali smo sa njima… Što se nas tiče, mislim da je više nego zaslužena tripla kruna. U ovoj ekipi od prvog dana nije bilo nikakvih trzavica, momci su predobri, atmosfera je bila na visokom nivou i zato su i stigli ovakvi uspesi“, poručio je posle utakmice Milija Mrdak.

Originalni članak: Mozzart sport