INTERVJU : DANIJELA STOJANOVIĆ,KAPITEN ŽOK PARTIZAN

U nedelju se zvanično piše istorija.Odbojkašice Partizana počinju svoje takmičenje u opštinskoj ligi za seniorke i tako se upisuju zlatnim slovima u knjige JSD Partizan, kao prve sportistkinje u obnovljenom ŽOKu.

Tim povodom, kapiten ŽOK Partizan Danijela Stojanović dala je intervju za FB stranicu Žok Partizan Klub Navijača koji prenosimo u celosti

1

INTERVJU NEDELJE
DANIJELA DACA STOJANOVIĆ,KAPITEN ŽOK PARTIZAN

Svima koji prate našu žensku odbojku,dovoljno je reći Danijela Daca Stojanović.Rođena 1989.godine a iza sebe već ima bogatu i uspešnu karijeru.Ove godine na nju je pao novi teret,ali i velika čast.Daca je kapiten ŽOK Partizan,neko ko zajedno sa trenerom Steljićem i njegovim stručnim štabom,treba da uklopi mladost i iskustvo,a od kojih navijači očekuju samo jedno,biti prvi.Imamo tu čast i zadovoljstvo da obavimo ovaj kratak razgovor sa njom,pred prvu utakmicu u sezoni.

2

– Šta te je opredelilo da svoju karijeru nastaviš u crno-belom dresu.Zašto je Partizan tvoj izbor?
DACA: Partizan je već dugo, godinama unazad, veliko ime i još veća sportska porodica. Pored toga Partizan je moj izbor zbog ljudi koji su doprineli da se ženski odbojkaški klub konačno vrati na scenu. Sa takvim stručnim štabom je zadovoljstvo raditi i velika je čast biti deo Partizana.

– Treneri sa kojima si do sada radila,prvo što su nam rekli je da si ti jedan veliki profesionalac.
DACA: Treneri su ti koji su kompetentni da iznesu svoje mišljenje. Hvala im na tome što su rekli. Teško je uskladiti privatne i obaveze prema klubu. Imam jako malo slobodnog vremena ali znam šta želim, šta mogu i time se vodim. Kada imate cilj sve je mnogo lakše.

– Kako su prošle pripreme i da li je ekipa spremna za ono što se očekuje od vas?
DACA: Prireme su prošle dobro. Mislim da je to najteži deo koji svaki sportista mora da prodje i da pokaže svoj maksimum. Devojke su spremne i jedva čekamo početak sezone. Znamo šta se od nas očekuje i želimo da pokažemo šta znamo.

3

– Osećate li pritisak da se mora biti prvi?
DACA: Gde nema odredjene doze pritiska tu nema ni uspeha. Ambicije kluba su velike i na mestu. U skladu sa tim da nastupamo za ovakav klub logično je da se od nas očekuje mnogo i znamo da se mora biti prvi. Najbitnije je to što imamo veliku podršku našeg trenera i celog stručnog štaba.Uz takav tim oko sebe sve je lakše.

– Gledajući sa strane,odnos trenera Steljića i vas je zapravo onakav kakav treba da bude.Kakvo je tvoje iskustvo rada sa njim?
DACA: Prvi put saradjujem sa trenerom Steljićem. On je trener koji s’obzirom na svoje kratko trenersko iskustvo zna da prenese igračko iskustvo, kako na terenu, tako i van njega. Od igrača zahteva rad i disciplinu, ima svoju viziju i ja to podržavam. Mislim da njegovo vreme tek dolazi i da će kao trener biti veoma uspešan. U to ne sumnjam i to mu od srca želim.

-Možeš li nam preneti atmosferu van terena.Kakva je atmosfera u ekipi?
DACA: Atmosfera u timu je odlična. Svi smo došli sa raznih strana, iz različitih klubova, ali nam to nije predstavilo problem da se sjajno složimo. Družimo se i van terena, to je jako bitno, da funkcionišemo kao jedna. Takve stvari se najbolje vide na terenu, kada je ekipa složna i odnosi u ekipi normalni.

4

– Imaš li ti poruku za kraj ovog razgovora navijačima Partizana?
DACA: Našim navijačima bih poručila da ih čeka lepa sezona. Trudićemo se da iz utakmice u utakmicu budemo što bolje. Daćemo svoj maksimum da ih obradujemo prvim mestom na kraju sezone i na taj način se zahvalimo što su uz nas od prvog dana osnivanja kluba. Hvala vam na podršci, čekamo vas na svakoj utakmici, vi ste naš sedmi igrač na terenu! Vidimo se uskoro!

Hvala Daci na ovom razgovoru.Njenim saigračicama i njoj želimo uspešnu sezonu,sve pobede i ni jednu povredu.Na kraju moramo da istaknemo da smo dobili nebrojani broj poruka kada kreće sezona prvog tima.Evo dragi prijatelji sada znate,pa idemo svi u SC”Master” da prisustvujemo stvaranju istorije.Posle toliko godina ŽOK Partizan kreće,a imali ste priliku i da pročitate ko ih predvodi.
PARNI VALJAK MELJE,NEMA STAJANJA ! ! !

 

 

,