Igor Duljaj: Neću više da pričam o pojačanjima! Ovo što imamo sam želeo

„Svi da se ugledaju na Belića“, kaže trener Partizana

Završen je prelazni rok u većini evropskih država, u Srbiji traje do 15. septembra, ali je teško očekivati da u Partizanu bude još novih lica. Ionako ih je tokom leta dovedeno deset i mada je golim okom jasno da je potrebno još koje, posebno u odbrani, sklonoj kiksevima, uprava – ili ono što je od nje ostalo – nikako da dovede štopera.

Čak se čini da i Igor Duljaj polako diže ruke ili gubi nadu da će mu u preostale dve sedmice čelnici ispuniti još jednu, davno proklamovanu, želju.

Dosta puta sam pričao o pojačanjima, neću više o tome. Da završimo utakmicu sa IMT-om, onda možemo da razgovaramo hoće li biti ili neće. Ovo što imamo je realno, to su igrači koje sam želeo i u koje verujem. U sve momke strašno verujem. Uvek mogu da se nađu zamerke (za meč sa Nordsjelandom, op. au), ali smo igrali protiv odličnog tima. To je iza nas“, istakao je Duljaj dan pred gostovanje novajliji u Mozzart Bet Superligi, na krovu Tržnog centra „Stadion“ (nedelja, 20 časova, TV Arena Premium 1).

Crno-beli su u četvrtak ispali iz Evrope, ali u prvenstvu Srbije su bolji nego prošle godine na istom uzork utakmica. Čak bi mogli da prestignu Crvenu zvedu ako savladaju Traktoriste, a onda u odloženom susretu kragujevački Radnički. Jedino je pitanje imaju li snage, jer je četvrtak veče delovalo da se vuku terenom.

Kad su velike brzine, kad jurite brze igrače nije lako, to traži potrošnju, ali umor ne sme da bude alibi kad je Partizan u pitanju. Ako padnemo, imaćemo posebnu podršku, navijače koji nas prate na gostovanjima, da nas podignu. Najteže su utakmice posle Evrope, bez obzira kakav je ishod. Uprkos svim problemima, susret sa IMT-om je za nas najvažniji u ovom času“.

U ne baš povoljni okolnostima, jer klub nema predsednika posle povlačenja Milorada Vučelića, navijači traže ostavke kompletnog rukovodstva, razočarani su ispadanjem iz Evrope.

„Svaki dan je dokazivanje, Niko ne može da zaboravi četvrtak i eliminaciju, ali ne smemo da živimo u prošlosti. Svi trpimo pritisak, sastavni je deo života i sporta, bila je situaicja kad je Mihajlo Ilić šutnuo loptu skoro sa centra, jer mu je rekao neko sa tribina „brže malo“,. Sve to pripisujem njegovoj mladosti. U nedelju će biti drugačije. Svesni su momci da ako pobedimo možemo da budemo pri vrhu tabele, gde dugo nismo bili“.

Meč sa Dancima, između ostalog, obeležile su scene s kraja prvog poluvremena kad je publika skandirala Kristijanu Beliću, a negodovala prema svim ostalim akterima.

Čuo sam ovacije Beliću, zvidžike stvarno nisam. Ako je tako, moramo da se ugledamo na Kristijana. Svaki navijač može da oprosti igraču lošu igru, ali nikad neće ako se ne trudi do kraja. Zato ću tražiti od momaka da slede primer Belića, profesionalca koji se ne štedi. Drago mi je što su navijači prepoznali osobu koja daje sve od sebe“.

Kad je 2016. u ranoj fazi sezone ostao bez Evrope, Partizan je završio kao prvak i osvajač Kupa Srbije. Sad je tako nešto teško očekivati, iako će tokom radnih sedmica do kraja 2023. biti odmorniji za razliku od konkurenata, Crvene zvezde, TSC-a i Čukaričkog, zauzetih tokom jeseni.

Više bih voleo da smo svi u Evropu, to bi bilo odlično za Partizan i srpski fudbal. Njima će biti teže, jer će imati dosta utakmica. Činjenica je da ćemo mi imati vremena da se uigramo, a minus je što je klub će klub biti u teškoj finsnsijkoj situaciji, jer nismo uspeli da se plasiramo u Evropu“, realan je Igor Duljaj.

Originalni tekst Mozzart Sport