GROBARI, STIŽE RENFRO: Da li ste znali da se KAČIO sa Duletom Vujoševićem?

Srbija Danas sport piše…

Navijači Partizana verovatno još uvek nisu svesni kakvo će pojačanje dobili u vidu 32-godišnjeg beka šutera Aleksa Renfroa. Amerikanac koji je svojevremno kao student univerziteta Belmont bio najbolji igrač Atlantik San Konferencije, bez ikakve dileme oplemeniće i unaprediti igru tima Andree Trinkijerija.

Ipak, sjajni šuter ima čudnu narav. Znao je tokom evropske karijere u kojoj je nastupao za VEF Rigu, Zagreb, Brindizi, Valjadolid, Bamberg, Jenisej, Baskoniju, Albu, Bajern, Barselonu i Galatasaraj da uđe u sukob sa trenerima. Zanimljivo je da je imao problema upravo sa stgručnjacima sa ovih prostora.

Pošto što ga je srpski trener kritikovao i rekao mu da je on izgubio meč protiv Oldenburga, Amerikanac mu je odgovorio, što je izvelo iz takta Obradovića i ovaj ga je najpre odgurnuo i skočio na njega. Počelo je odgurivanje, a ostali igrači su sprečili da dođe do ozbiljnijeg fizičkog obračuna.

Međutim, to nije bio jedini Renfroov sukob sa trenerima sa našeg podneblja. On je svojevremeno uzeo bosanski pasoš i igrao za njihovu reprezentaciju na Eurobasketu 2015. godine. A kada je na mesto selektora BiH stigao legendarni bivši trener Partizana Duško Vujošević, nova akcizicija crno-belih se i sa njim došla u sukob.

Duško Vujošević

Posle poraza od Švedske u pretkvalifikacijama za Mundobasket, Renfro je prekršio disciplinu tako što se nije pojavio ujutru na doručku sa ostatkom ekipe.

Ubrzo se saznalo da je tokom noći bio u izlasku sa jednom “atraktivnom voditeljkom”, a Vujošević je poznat kao trener čelične ruke koji drži do gvozdene discipline, i doneo jedinu moguću odluku – izbacio ga je iz reprezentacije i od tada Renfroa nema u nacionalnom timu “Zmajeva”.