Gordić: Znamo koliko je teško

U Podgorici nas čeka veoma važna utakmica, mislim da imamo kvalitet da odigramo dobro – rekao je iskusni organizator igre

Partizan je pobedio Ritas. Posle dva poraza u Evrokupu upisao pobedu. Nastavio dobar ritam iz derbija. Obezbedio plasman u Top 16, i to najmanje drugu poziciju u grupi.

I još nešto…

– Eto, ove sezone smo po prvi put pobedili nekoga koga smo pret-hodno već bili dobili – dodao je uz osmeh Nemanja Gordić.

Šalu na stranu… Jasno je koliko je bitna bila utakmica protiv Ritasa i koliko je pobeda nad litvanskim timom značajna. Iskusni plejmejker kaže.

– Stvarno bitna pobeda. Drago mi je da smo protiv odlične ekipe uspeli da slavimo i da obezbedimo plasman dalje.

Ali – iako je Partizan od kraja prve četvrtine kontrolisao deša-vanja, u jednom trenutku imao i 18 razlike, nije mogao bez drame u finišu. Gordić je pričao i o tome.

– Nije bilo nimalo lako. Baš dosta smo se potrošili u derbiju. Na kraju smo se možda i opustili, na tih plus 18 razlike. Kao da smo pomislili da je utakmica gotova. Ali, videli ste i sami da su oni jako opasni. Brzo su istopili razliku. Najbitnije je da smo sačuvali prednost i slavili na kraju.

Odmah posle utakmice, Andrea Trinkijeri je kao bitan faktor u tom „opuštanju” naveo umor. Najiskusniji među njegovim igračima se potom složio.

– Bilo je i umora. Opet kažem, stvarno smo se dosta istrošili u derbiju. Značio nam je dosta i dan odmora posle Ritasa, jer nas očekuje veoma važna utakmica u Podgorici.

Taj meč znači i njegov povratak na mesto gde je proveo prethodne dve sezone, gde se okitio i titulom prvaka ABA lige. Drugom u njegovoj karijeri. Prvu je osvojio još 2013, u dresu Partizana.

– Biće malo neobično. Ali jako je važna utakmica za nas u ovom trenutku. Znamo koliko je teško pobediti u Podgorici. Tako je uvek bilo. Ipak, mislim da imamo kvalitet da odigramo dobru utakmicu.

Posle Podgorice, crno-beli neće morati odmah da se pakuju. Tačnije, cele dve sedmice će biti u Beogradu. Do 11. decembra je pauza u Evrokupu, a oni će u tom periodu igrati protiv Krke u Štark areni, potom i Mege u dvorani „Ranko Žeravica”. Te dane su svi jedva čekali.

– Značiće nam dosta! Imaćemo više vremena za trening i za odmor. Malo da dođemo sebi, posle ovog dela sezone koji je bio izuzetno naporan.

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal