GORDIĆ: Ne mogu da kažem kako nama tako svima, jer niko nema takvu podršku

Bolje je raspoloženje posle nedeljne pobede, ali plej Partizana ističe razlike

Partizan je zaređao tri pobede i u dobrom (ili bar boljem) raspoloženju dočekuje Burg u sredu, ali navijači su i dalje nezadovoljni slabijim početkom sezone i uglavnom se pozivaju na prošlu, sa objašnjenjem da je to “praktično isti tim”.

To su priče koje su se malo smučile Nemanji Gordiću, plejmejkeru crno-belih, koji, pak, ne krije činjenicu da igra Partizana nije kakva bi trebalo da bude, pogotovo u napadu.

Gordić je za TV Partizan pred Burg otkrio da mu je teško da sluša više poređenja.

Meni je više malo, ne znam kako da se izrazim… Težina da non-stop slušam to poređenje sa prošlom sezonom. Ta je bila kakva je bila, a i ja sam ponovio više puta – niko ne garantuje da bismo osvojili titulu. Činjenica je da smo bili u dobroj poziciji, ali to nije ista ekipa. Došao je novi trener, igrači koji imaju veliku ulogu u sistemu novog trenera. Nije to ista ekipa, ne bih da poredim. Ovo je nova sezona i novi sistem. Za svaki sistem treba vremena“, rekao je Gordić.

Savladan je Bahčešehir u Istanbulu, pobeđeni su FMP i Cedevita Olimpija, a taj meč sa Ljubljančanima u nedelju nije imao neizvesnu završnicu.

“Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu, ostvarili smo tri pobede. Sad, da li je igra prava ili nije… Svakako da igra nije tečna i dobra, naročito u napadu, ali sezona je duga, na nama je da radimo svaki dan i trudimo se da to bude bolje iz utakmice u utakmicu”, rekao je Gordić.

On nije hteo kao igrač da previše ocenjuje rezultate, jer “ima dosta ljudi koji se bave tim stvarima”, ali je preneo osećanja igrača.

“Što se tiče nas igrača, iz prve ruke, iz svlačionice – normalno da je svima jako stalo. Nova je situacija za nas, igra se bez publike i to je veliki hendikep za naš klub, ali šta je tu je. Ne mogu da kažem kako nama, tako svima, jer nemaju svi takvu podršku kao mi. Ne samo kod kuće jer i na mnogim gostovanjima dešava se praktično da igramo kao domaćini“, rekao je Gordić.

Burg ima solidnu ekipu i dobro je igrao, ali je zbog mnogo zaraženih igrača morao u karantin, tako da nije odigrao nekoliko utakmica. Od četiri u Evrokupu, odigrao je samo dve, tako da je put Beograda krenuo odmoran, ali van takmičarskog ritma.

“Posle dva poraza kod kuće sad (posle pobede nad Cedevita Olimpijom) smo u boljem raspoloženju. Evrokup je jako zahtevno takmičenje, sad igramo dve utakmice kod kuće (posle Burga je Huventud) i na nama je da probamo da dobijemo obe i bili bismo u boljoj poziciji. Partizan je realno favorit, ali svesni smo da je ova sezona takva i da će takve stvari da se dešavaju pre ili posle, makar što se tiče nas. Oni nisu odigrali dve ili tri utakmice, ali to može da bude mač sa dve oštrice, na nama je da spremimo utakmicu kao da te pauze nije ni bilo. Igrali su u dobrom ritmu, očekuje nas težak posao“, rekao je Gordić.

Izvor Arena sport