Golman Stojković često spasava Partizan: Skinuo 12 od 38 jedanaesteraca

Večernje novosti pišu…

Drugi put u sezoni, a 12. put u karijeri, Vladimir Stojković je spustio “rampu” pred protivničkim igračima koji su iz najbolje prilike u fudbalu pokušali da mu zatresu mrežu. Odbranjen penal Čečariću u 32. minutu meča sa Spartakom poslužio je kao idealan podsetnik na nestvaran učinak kada su u pitanju odbrane najstrožih kazni.

Penal u Kuli bio je 12. u karijeri, a s obzirom na to da se u karijeri našao 38 puta oči u oči sa izvođačima jedanaesteraca jasno je da je procenat odbrana gotovo nestvaran (31,5 odsto). Imidž golmana koji je “smrt” za izvođače penala Stojković je počeo da gradi još u Zemunu kada je uspeo da nadmudri Marka Pantelića, a nastavio u Crvenoj zvezdi odbranivši penal Antoniju Kasanu. Najznačajniji “skalp” u dresu Partizana mu je onaj Aršavinov iz utakmice LŠ u Beogradu (1:3) pri rezultatu 1:1.

– To je igra nerava, nema tu neke prevelike filozofije. Ne pripremam se posebno, ne pratim kako koji igrač izvodi penale. Kada bih to radio verovatno bih uspeo da skinem svaki šut. Da nije bilo nekoliko penala kada mi se lopta bukvalno izmigoljila iz ruke procenat uspešnosti bi bio veći – rekao je svojevremeno Vladimir Stojković na temu odbranjenih penala.

NAJDRAŽI “SKALP” PODOLSKOG

KADA je pre nekoliko godina govorio na temu odbranjenih penala Stojković nije imao ni najmanju dilemu oko toga koji mu je najdraži.

– Svakako mi je najdraži odbranjeni penal onaj Lukasu Podolskom na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi kada smo posle 37 godina pobedili Nemačku – istakao je Stojković.