Gde su nestali grejači od 400 hiljada evra?

Opšte rasulo u Partizanu.

Foto: Starsport, FK Partizan

Kada u februaru padne sneg u Srbiji to obično znači da su putari zatečeni i u potpunom šoku pa nastane kolaps u saobraćaju.

U šoku su izgleda bili i u Partizanu pa je utakmica crno-belih protiv Radničkog iz Kragujevca odložena za ponedeljak (14.00) zbog loših vremenskih uslova.

Iako je Partizan igrao utakmicu protiv Napretka po mnogo gorim uslovima na startu prolećnog dela sezone, Sada je procenjeno da je sneg nepremostiva prepreka i da će se utakmica odigrati dan kasnije.

Iako na primer sličan problem imaju i u Hrvatskoj gde se igra najveći derbi između Dinama iz Zagreba i Hajduka iz Splita, oni su uspeli da očiste sneg i osposobe teren za ovaj izuzetno važan meč.

Posebno je zanimljivo to što je Partizan uložio veliki novac da bi se i u ovakvim uslovima odigravale utakmice u Humskoj.

Tako je 2019. godine uoči početka nove sezone Partizan imo velike radove na podlozi koje su prilično pompezno najavili predsednik Milorad Vučelić i  direktor Miloš Vazura.

„Ušli smo u novu investiciju promene kompletne travnate podloge, koju ćemo sprovesti uz pomoć Fudbalskog saveza Srbije. Investicija je vredna 400.000 evra, a deo sredstava obezbedio je nacionalni Savez. Prvi put posle 27 godina radiće se kompletna drenaža i postaviti grejači, tako da će pored terena na stadionu večitog rivala, u Srbiji postojati i druga travnata podloga po najvišim standardima UEFA“ rekao je za „Sportski žurnal“ generalni direktor Partizana Miloš Vazura pre četiri godine uz snimke sa stadiona na kojima se vide opsežni radovi.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Samo četiri godine kasnije, teren je zavejan snegom i na njemu ne može da se igra fudbal pa se postavlja pitanje gde su nestali grejači čija je funkcija da omoguće da se u ovakvim situacijma sneg ne zadržava na terenu.

S obzirom da je postavljena najsavremenija podloga kako je tada rekao Miloš Vazura, ni u situacijama kada nema snega, a pada kiša, ne deluju uslovi za igru nimalo bajno.

Očigledno je da je pomenuta velika investicija bila samo lepa predstava za javnost ili je neki izvođač radova prevario ljude u Humskoj.

Jasno je i da pomenuti dvojac neće odgovarati za ovu malverzaciju kao ni za brojne druge koje su se dogodile za vreme njihovog mandata kojem se ne vidi kraj.

Originalni članak: Nova.rs