FRENK ROBINSON : Trenutno se borim sam sa sobom

 -Mislim da počinjemo da shvatamo ko smo, kao i da neće biti lakih utakmica za nas. Moramo da shvatimo kao tim da smo mi radnička ekipa, tim koji mora da se žestoko bori za sve. Nije tajna da nismo najtalentovaniji, tako da naša energija i pristup utakmici moraju da budu visoki svake večeri, i to smo uspeli u ovoj utakmici. Znali smo da je ona važna za nas kada su u pitanju planovi za ‘fajnal for’. Izuzetno sam ponosan na naše igrače koji su se borili i uradili šta je trebalo da bismo pobedili.

Nije tajna da sam došao sa prilično ozbiljnom povredom. Kada se borite sa takvom vrstom povreda, počinjete da se pitate o svojoj košarkaškoj sposobnosti. Trenutno se borim sam sa sobom i pobeđujem. Trener je bio vrlo strpljiv i tim je bio vrlo strpljiv. Sada je red na mene da im vratim za to strpljenje, kao i navijačima. Razgovarali smo o tome da treba da ostavim sve iza sebe sve što je bilo i da shvatim da sam zdrav. Dobar je osećaj kad vidim da sam imao devet skokova. To je mnogo skakanja i dočekivanja, što mi daje mnogo poverenja u moje noge.

-Sada treba da preuzimam inicijativu u napadu i da ostanem koncentrisan u odbrani i da razumem šta je moja uloga u ovom timu i kako mogu da pomognem u pobeđivanju. Svaki protivnik je drugačiji i ja u svakoj utakmici treba da budem drugačiji. Biće utakmica kada treba da postignem 15 poena, a biće i onih kada treba da imam devet skokova, kao večeras, umesto poena. To je proces. Kada dođe trenutak da treba da budem na maksimumu, sigurno ću biti.

1