Finale Kupa za juniore/ke: Crno-bele šampionke oborile rekord!

Finale Kupa za juniore/ke održano je u organizaciji AK Kruševac, u prelepom istoimenom gradu. Naše crno-bele juniorke osvojile su Kup Brograda, a onda nastavile pobednički pohod, te osvojile i Kup Srbije!

Pobeda sa 313 bodova nije viđena na Kupovima Srbije čak ni u staroj Jugoslaviji! Ovo i jeste masovno takmičenje koje dozvoljava da se  snaga kluba pokaže na najbolji mogući način. Jedina je šteta što nisu mogle da nastupe sve tri naše šafete, jer to propozicije ne dozvoljavaju, ali sigurni smo da bi tada rezultati bili još impresivniji, a sve naše devojke tako bi donele još više bodova… Međutim, oni koji nemaju masovnost, pokušavaju da spreče one koji imaju. Cilj je da nam je atletika masovna, a iz masovnosti samo može da se razvije kvaltet, ali, kako bilo…. Naših 25 devojaka imalo je 35 startnih mesta i mogli smo da ne trčimo štafete, ali šampioni uvek trče i “poslednji krug”.

IMG_1503

Nastupile su: Japundžić Tijana, Vuletić Tamara, Milosavljević Katarina, Opanković Simona, Opanković Ksenija, Grujić Jelena, Lončarević Lena, Nikolić Ana, Maričić Maša, Cvetić Mina, Radojčić Anđela, Vreta Katarina, Vesković Tamara, Kondić Anđela, Golubović Milica, Cvijović Isidora, Kilibarda Ana, Ristić Milica, Popović Maša, Šaponjić Anita, Đurić Isidora, Kežman Aleksandra, Vreta Teodora, Stanić Zorica, Vrbica Anja i Stanković Barbara.

Posebno izdvajamo:

Japundžić Tijanu koja je donela najviše bodova i istrčala lični na 400m – 56,35s.

Loncarević Lenu, pobednicu na 100m prepone i u štafeti.

Milosavljević Katarinu, dvostruku pobednicu na 1500m i na 3000m,

Stanić Zoricu koja se takmičila u dvostrukom bacanju.

Vuletić Tamaru koja je osvojila srebro u trkama na 100m i 200m.

Takođe bismo posebno istakli naše štafete na 4×100 i 4x400m, koje su i ovoga puta bile nepobedive.

Svi sjajni rezultati doneli su pobedu i svačiji bod bio je podjednako važan. Bravo devojke!

IMG_1497

Crno-beli juniori okitili su se bronzom, a najuspešniji junor bio je Boško Kijanović, koji je pobedio na 100m, 200m i obe štafete.

Čestitamo svim našim takmičarima, kao i trenerima: Cane, Šapa, Opanković, Jan, Bradić, Laza i Stole!

IMG_1494

Zvanični sajt AK Partizan