Film za kapitena #31

skmbt_c224e15123018300_0001Navijači često među sportistima imaju svoje uzore. Poslednjih nekoliko godina ženska košarka je u modi. Hiljade devojčica širom Srbije ubacuju magičnu narandžastu loptu kroz obruč i sanjaju da jednog dana naslede svoje sportske i životne uzore na parketu. Gde god se pojavi, Milica Dabović izaziva oduševljenje najmlađih. Bili smo svedoci prošlog vikenda na utakmici u Kraljevu, kakvu kolektivnu histeriju kod dece izaziva pojava Milice Dabović na terenu. Posle utakmice, pravi stampedo navijača ka Milici. Svi su imali želju da se slikaju i uzmu autogram od svog uzora. Milica je strpljivo svima izlazila u susret, sat i petnaest minuta. Sva deca su otišla kući sa osmehom na licu.

Ovo nas nije mnogo iznenadilo (Milica je uvek imala strpljenja za obožavaoce), koliko nas je iznenadila poruka koju je dobio naš portal. Naime, javila nam se jedna devojčica, koja želi da ostane anonimna. Ona je napravila kraći film ( video snimak / klip) o svom uzoru – Milici Dabović, povodom završetka Miličine karijere. Zamolila nas je da publikujemo ovaj snimak, što mi sa zadovoljstvom činimo.

Iza Milice ostaju zlato sa prvenstva Evrope, olimpijska bronza, tri šampionske titule sa Partizanom, dva osvojena kupa, dve jadranske lige u crno – belom dresu, takođe trofeji osvojeni u drugim klubovima. Ali je njen svakako najveći uspeh i najveća pobeda popularizacija ženske košarke, i radost sa kojom je prihvataju deca.

Nama ostaje da Milici poželimo puno uspeha u novim životnim etapama, kojima se okreće, kao što su pisanje knjige i rad sa decom u košarkaškom kampu na Tari.