FILIPOVIĆ: Partizan nema dugovanja!

filip filipović-olimpijakos-vaterpolo-partizan
Filipović je pomogao u spasavanju Partizana (FOTO: Starsport)

Olimpijske igre se bliže, ali pre toga – naši vaterpolisti ispred sebe imaju još neke zadatke.

Kapiten reprezentacije Srbije, FIlip Filipović, nedavno je potpisao ugovor sa Olimpijakosom, ali osim toga – vodi još jednu veliku bitku, a to je očuvanje i postavljanje na stabilne noge Partizana.

Priču o vaterpolo klubu Partizan znamo gotovo napamet, ali je mnogima i dalje nepoznanica kako je vaterpolo gigant spao na to da je praktično pred gašenjem.

Međutim, ima Partizan svoje “heroje”, koji su rešili da prestanu da ćute i da stvar uzmu u svoje ruke. Jedan od njih je upravo Filipović, koji je u rzagovoru za Meridian sport pojasnio kakva je situacija u klubu i kakvi su dalji koraci.

– Nada da se Partizan može vratiti na stari put je vraćena još pre godinu i više dana, kada smo se mi svi okupili. Put koji je trenutno zacrtan vaterpolo klubu Partizan nije ni malo lak, pun je izazova, ali sve smo to znali i pre nego što smo se uključili u celu priču – kaže Filipović i dodaje:

– Imali smo nedavno konferenciju za štampu, na kojoj smo izneli da smo postavili dobre uslove i maltene prvi put u istoriji Partizana smo sravnali sve račune, uradili smo kompletnu pravnu i finansijsku reviziju. Bilo da ostanemo mi ili dođe neko drugi, sve će imati “crno na belo” šta se trošilo, koliko i na šta se trošilo.

Filip Filipović-olimpijakos-partiza
Filipović pokušava da sačuva Partizan (FOTO: Pedja Milosavljevic/Starsport)

Filipović je takođe dodao da je izuzetno ponosan na ovaj pravi “podvig”.

– Ono na šta jesam ponosan jesu ljudi u klubu, kao i na to što smo ovu sezonu završili praktično bez ijednog duga i što u novu sezonu ulazimo rasterećeni, barem što se toga tiče.

A, kada se radi o igračkom kadru i pojačanjima?

– Ima dosta lepih najava što se tiče pojačanja i saradnje sa gradom i državom, tako da ćemo o tome malo kasnije – zaključio je Filipović.

Kao što smo rekli na samom početku, Filipović je nedavno potpisao ugovor sa Olimpijakosom, pa ćemo ga u novoj sezoni gledati u Grčkoj.

– Odlučio sam se za Olimpijakos iz profesionalnih razloga, smatram da je to ekipa koja ima veliki motiv i najviše ciljeve za naredni period, tako da želim da budem deo tog projekta. Nije mi mnogo trebalo da odlučim, iako sam imao i druge ponude, mislim da sam izabrao najbolju. Da li sam pogrešio možda – videćemo već naredne sezone – zaključio je Filipović.

Originalni članak: Meridian sport