EVROPSKO PROLEĆE Realnost ili san: Partizan može da prezimi u Ligi Evrope

Fudbaleri Partizana imaju dva boda posle tri utakmice u B grupi Ligi Evrope, ali u suštini sudbinu i dalje drže u svojim rukama.

Crno-beli ne blistaju, imaju dva remija i poraz, međutim, sve bi moglo da se promeni, jer do kraja grupne faze takmičenja igraju dva meča pred svojim navijačima.

Na ruku im nije išla i kazna UEFA, u porazu od kijevskog Dinama nisu imali podršku sa tribina koje su bile zatvorene, a sa gostovanja Jang bojsu (1:1) i Skenderbegu (0:0) vratili su se sa po bodom.

To nije idealan učinak, ali nije ni loš, jer će puleni Miroslava Đukića već u sledećem kolu dočekati albanskog predstavnika 2. novembra, potom će ugostiti i Jang bojs, a za kraj putuju u Kijev.

Dakle, u Humskoj se rešava crno-bela evropska sudbina… Partizan će imati vetar u leđa sa tribina, a iz prethodnih duela jasno je da i Skenderbeg i švajcarski tim srpski šampion može da pobedi.

Situacija na tabeli je sledeća, vodi Dinamo sa sedam bodova, sledi Jang bojs sa tri, dok Partizan i Skenderbeg imaju po dva. Sa dva trijumfa bi crno-beli otišli na osam bodova, a idealno bi bilo da Jang bojs i Kijevljani remiziraju u sledećoj rundi ili da Ukrajinci pobede, pa se osame na vrhu.

Sa osam bodova bi Partizan najmanje bio dva koraka isped Švajcaraca ako oni dobiju Dinamo, pa bi u tom slučaju odluka pala u poslednjem kolu kada srpski prvak gostuje u Kijevu 7. decembra, a Skenderbeg gostuje u Bernu.

Tekst : Blic sport