Evrokup – Šta dalje? Grupe, termini, ko se sa kim ukršta u četvrtfinalu…

Nema duge pauze, Top 16 je već pred vratima, ali prva faza još nije završena

Evrokup - Šta dalje? Grupe, termini, ko se sa kim ukršta u četvrtfinalu...

Košarkaši Partizana sinoć su pobedom nad Venecijom u gostima (79:59) kompletirali učešće u prvoj fazi Evrokupa sa ukupno šest trijumfa i četiri poraza, što im je bilo dovoljno za osvajanje četvrtog mesta u grupi.
To praktično znači da će Partizan nastaviti takmičenje u Top 16 fazi, i to u Grupi F, zajedno sa francuskim Metropolitanom Levaloa, ruskom Lokomotivom Kubanj i italijanskim Trentom.
Ova faza takmičenja počinje 13. januara i trajaće do 10. marta naredne godine.
Kako izgledaju tri ostale grupe u Top 16 fazi?
Grupa E: Huventud (Burž), Unikaha, Monako, Nanter.Grupa G: Virtus, Cedevita Olimpija, Burž (Uniks), Budućnost.Grupa H: Gran Kanarija, Uniks (Huventud), Mornar, Andora.
Dakle, još uvek ima malih rezervi, dok se ne završi utakmica između Huventuda i Burža (sreda, 20:45h), poslednja u Grupi A, koja će odlučiti o plasmanu ove dve, ali i ekipe ruskog Uniksa.
Ako Huventud opravda ulogu favorita, osvojiće prvo mesto, Uniks će biti drugi, a Burž treći, pa bi imena ispisana u zagradama mogli da zanemarimo. Ali, ako Burž dobije, onda bi on otišao u Grupu E, Huventud u Grupu H, a Uniks u Grupu G. Moguća je i opcija da Burž dobije sa manje od sedam poena razlike, pa bi u tom slučaju Huventud ostao prvi i išao u Grupu E, Burž bi bio drugi i otišao u Grupu H, a Uniks treći, za plasman u Grupu G.
Ono što je zanimljivo za navijače Partizana jeste da će se Partizanova Grupa F ukrštati u četvrtfinalu sa Grupom H (F1 vs H2 i H1 vs F2), pa će crno-beli krajičkom oka pratiti dešavanja i u toj grupi, pod uslovom da izbore jedno od prva dva mesta u svojoj grupi i plasiraju se među osam najboljih.

Izvor Sportske net