Evrokup: Košarkaši večeras dočekuju Francuze na čelu sa Anđušićem(20h30min)

Lepu priliku da prvi put ove sezone u Evrokupu vežu dve pobede imaju košarkaši Partizana, koji od 20.30 časova u dvorani “Ranko Žeravica”, dočekuju francuski Burg u petom kolu.

Crno–belima će ovo biti druga utakmica na domaćem terenu, a za sada imaju skor od dva trijumfa i isto toliko poraza. Zbog problema sa koronavirusom, od kog je obolelo više igrača, francuska ekipa odigrala je samo dva duela (1–1).

– Burg je napravio pauzu, nisu odigrali nekoliko utakmica, što može da bude mač sa dve oštrice. Dosta puta se posle pauze odigra dobro na svežinu. Mi smo se pripremili za njih kao da te pauze nije ni bilo, jer su jako kvalitetna ekipa, igrali su u dobrom ritmu pre situacije koja ih je pogodila sa virusom – rekao je bek crno–belih Nemanja Gordić.

Partizan je konačno “ubacio u petu” i posle slabog početka sezone vezao je tri pobede u svim takmičenjima. U duel sa Francuzima ulazi posle trijumfa u derbiju ABA lige nad Cedevitom Olimpijom.

– Uz sve poteškoće sa kojima se ekipe susreću, nekako se gura dalje i svi se trudimo da igramo najbolje što možemo u datom momentu. Dolazi nam Burg koji je u specifičnoj situaciji, ekipa se kompletirala, ali su imali kolektivnu pauzu. Takva pozicija ima i svojih prednosti i mana, pa ostaje da vidimo kako će se na njih odraziti. Sa druge strane, bez obzira na rivala, nama bi od velike važnosti bilo da pobedom potvrdimo brejk iz Istanbula, gde smo u prošlom kolu savladali Bahčešehir i da sa pozitivnim skorom dočekamo početak drugog dela grupne faze. Imamo svoje probleme, ali uprkos njima želimo da odigramo hrabro i odgovorno jer ćemo samo tako doći do cilja, a to je uvek pobeda – kazao je šef stručnog štaba Vlado Šćepanović.

Danilo Anđušić u dresu Partizana