Everton Luiz : Nadam se da će biti miran dan i da ćemo moći da odigramo odličnu utakmicu

Danas od 19.00 pod posebnom lupom biće odnos domaćih pristalica prema Evertonu Luizu. Sve zbog dešavanja od 19. februara kad je pobeda crno-belih (1:0) pala u drugi, pa i treći plan, jer je centralna tema bilo ponašanje sa tribina Junajted forsa, a potom odgovor brazilskog veziste.

Majmunski krici, uvrede na rasnoj osnovi, te pokazivanje srednjeg prsta po okončanju meča obišli su planetu i zato se u otadžbini 29-godišnjeg prvotimca Parnog valjak bave ovom temom podsećajući da se njihov zemljak vraća na stadion „Kralj Petar prvi“.

Nikad nisam prošao kroz ovo. Bilo je teško. Tog dana vratio sam se kući, nisam znao šta da radim. Ako se ponovi, neću znati kako da se ponašam“, jasan je Everton u razgovoru za portal esporte.uol.com.br

Pre sedam meseci uplakan je napustio stadion u Crnotravskoj. Fotografije na kojoj se vidi kako ga smiruju golman Filip Kljajić i tadašnji trener Marko Nikolić obišle su svet, ponajviše zbog činjenice da UEFA pojavu rasizma tretira „nultom tačkom tolerancije“. Fudbalski savez Srbije je, tek da podsetimo, kaznio Građevinare „zaključavanjem“ stadiona na tri utakmice, dok je sam Everton platio 120.000 dinara, zbog vulgarnog postupka.

Ono o čemu dosad nije pričao je odnos crno-belih prema njemu.
Partizan je nekoliko dana kasnije bio prijatelj sa tim klubom“, rekao je Everton, ne pojasnivši na šta tačno misli, međutim, osetio je potrebu da zahvali timskim kolegama. Sa saigračima nikad nisam imao problem. Podržavali su me, ostavljali poruke podrške na Instagramu“.

Bez obzira na minula dešavanja, toliko je bitan igrač za Partizan da se očekuje u prvih 11 u nedelju veče.
Ne znam da li će biti dobar meč. Razmišljam o tome, ali ne znam šta može da se desi. Nadam se da će biti miran dan i da ćemo moći da odigramo odličnu utakmicu“, preneo je Everton Luiz Brazilcima.

SUPRUGA U DEPRESIJI, KOMŠIJE SE ŽALE…

Medije u Brazilu interesovao je i privatni život njihovog internacionalca. Zanimljivo, Everton letos nije napuštao Evropu, odmarao se na Kipru, ali je priznao da mu nedostaje otadžbina.
Uvek sam pomalo nostalgičan. Zbog klime, hrane, ali smo se navikli. Ovde je fudbal drugačiji, ekipa je uigranija, preuzima više rizika u igri u odnosu na moje prethodne ekipe“.

I onda jedan detalj iz od pre nekoliko godina, dok je igrao za Sent Galen. Ovako temperamentnom nikako mu nije pasovao život u „ravnoj liniji“ kakav vode Švajcarci.
Moja supruga je pala u depresiju, jer su ljudi u Švajcarskoj hladni. Nismo imali čime da da joj odvučemo pažnju. Sve se radnje zatvaraju rano, u gradu veči vlada apsolutna tišina. Jednom je naše petomesečnio dete zaplakalo, a komšije su odmah zbog toga zvale policiju, jer su čule buku“, otkrio je Everton Luiz nešto što je nama sasvim prirodno, ali u belom svetu se, očigledno, vode nekim njima odgovarajućim standardima.

(FOTO: Action images, Star sport)

Tekst : Mozzart sport