Eksum govorio o povredi lakta i poručio: Na pravom smo putu, bolji smo od onoga gde se trenutno nalazimo

Partizan je u 11. kolu Evrolige doživeo neočekivan poraz od Valencije na svom terenu, a opširan komentar o svemu dao je Dante Eksum.

Exum

Printscreen

Dante Eksum je utakmicu završio sa devet poena i šest skokova. O samom meču u kojem su crno-beli poraženi, rekao je sledeće:

“Uvek je teško izgubiti kod kuće. Bilo je uspona, padova i preokreta tokom utakmice. Znali smo šta hoće i kako žele da nas napadnu, ali nismo uspeli da ih zaustavimo.” – kazao je Eksum.

Crno-beli su u ponedeljak izgubili od Crvene zvezde u ABA ligi, a priliku za popravni će imati naredne sedmice kada će večiti rivali igrati međusobno u Evroligi.

“Stvarno želim da pobedimo tu utakmicu. Radujem se jer znam da će navijači doći i pomoći nam da dobijemo jer nam je potreban trijumf. Mislim da smo na pravom putu kada se radi o razumevanju gde se nalazimo kao tim i kuda treba da idemo. Znamo da smo bolji od onoga gde se trenutno nalazimo. Treba da se smirimo, odradimo dobar meč za vikend i spremimo se za sledeći u Evroligi naredne sedmice.” – ističe Eksum.

Prvi večiti derbi u sezoni je prekinut zbog pražnjenja tribina. Na pitanje da li ga je takva atmosfera iznenadila, Eksum je odgovorio:

“Definitivno sam ovo očekivao. Saigrači su me upozorili na to kakva će atmosfera biti. Bezveze je što su navijači morali napustiti dvoranu, želeo sam da ostanu, ali očito kada su počeli bacati stvari na parket… To se ne može dozvoliti! Nadam se da se to neće dogoditi sledeće sedmice kako bi imali sve njih (navijače) do kraja i kako ne bi bilo prekida.” 

Novinare je zanimalo situacija sa laktom, međutim Eksum je istakao da je bol bio samo privremen i da se ne radi ni o kakvoj povredi. Takođe, australijski košarkaš je stavio slabu odbranu kao najslabija kariku Partizana trenutno.

Za kraj, poručio je da mora više sebe dovoditi u situaciju da napada reket pošto je Zek Ledej konstatovao da je jedan od najboljih u Evroligi kada se radi o tom segmentu.

“Moram sebe dovoditi više u tu situaciju. Saigrači su počeli shvaćati da ne gledam samo da poentiram, nego i da pronađem otvorene ljude i prave poteze kada ‘probijem’ u reketu.” – zaključio je Eksum.

Partizan će za vikend dočekati Budućnost u ABA ligi, a potom se u “Areni” igra večiti derbi u okviru 12. kola Evrolige.

Originalni članak Basketballsphere.com