Egzum pred Virtus: To će biti izazov za mene, ali ne menja ništa značajno, plan ostaje isti

Exum

Printscreen

Pred italijansku turneju i gostovanje Virtusu, te Milanu za predstavnike medija govorio je Partizanov organizator igre, Dante Exum.

Partizan očekuje duplo kolo Evrolige, a Bologna i Milano gradovi su koje će obići usled kalendara najelitnijeg evropskog takmičenja. Exum i družina slavili su u sklopu ABA lige posle neizvesne završnice i trojke koju je pogodio James Nunnally. U dobrom raspoloženju idu put Italije.

“Za svaku utakmicu u Evroligi možemo reći da ima epitet najvažnijeg meča po nas. Pobeda protiv Splita u poslednjim sekundama dodatno nas je povezala kao celinu. Ponekad je potrebno tako pobediti. Iako smo do trijumfa došli posle onoliko promašenih slobodnih bacanja, to nije način na koji u budućnosti želimo dolaziti do trijumfa.

Nije impresivno, ali dobro dođe u smislu timsko samopouzdanja. Nadam se da više nećemo sebe dovesti u takvu poziciju.

Virtus će u svakom slučaju biti spreman da odbrani svoj domaći parket. Naš plan za utakmicu je isti kao i uvek. Ostvariti pobedu. Oni u ekipi imaju dosta igrača koji su u mogućnosti kreirati na poziciji organizatora igre. To će biti izazov za mene, ali suštinski ne menja ništa značajno. To neće uticati na našu pripremu meča. Plan ostaje isti” – zaključio je Exum.

Utakmica protiv Virtusa na programu je u utorak sa početkom od 20 časova i 30 minuta. Samo dva dana posle Partizan će u Milanu protiv “Manekena”.

Originalni tekst Basketballsphere.com