Džikić: FMP se pojačao, trener ima kontinuitet u radu

Košarkaši Partizana nastavljaju takmičenje u regionalnoj ABA ligi u nedelju, 23. oktobra, kada tačno u podne igraju protiv ekipe FMP-a u Železniku.

Pred meč 6.  kola regionalne lige, trener crno-belih, Aleksandar Džikić je nakon današnjeg treninga izjavio:

Naš protivnik se pojačava iskusnim igračima, sada imaju dva vrlo pouzdana organizatora igre koji mogu da igraju i u paru, vrlo agresivne krilne igrače i centarsku liniju koja je mobilna i dobro prati igru svojih spoljnih igrača. Kontinuitet u radu trenera je pretpostavka svakog uspeha u kolektivnim sportovima, oni to imaju i to im daje dodatni kvalitet. Moramo da ograničimo broj njihovih poena iz kontranapada i da pokušamo da otežamo pik end rol saradnju, uz to da iskontrolišemo skok u napadu – istakao je Džikić.

Centar Partizana, Đorđe Majstorović pred sutrašnji meč poručuje:

Čeka nas utakmica protiv motivisanog protivnika koji je imao vremena da se spremi za nas. Vrlo važan deo igre biće skok pod oba obruča, oni su agresivni i dugački, moraćemo da budemo koncentrisani tokom celog meča – istakao je Majstorović.

Nakon sutrašnje utakmice, crno-bele očekuje još jedno gostovanje, 26. oktobra protiv Bešiktaša u okviru FIBA lige šampiona.

maxresdefault