Džejlin Smit: Očekujem utakmicu američkog fudbala u ponedeljak

Američki internacionalac spreman za početak finala ABA lige. Prvi meč protiv Crvene zvezde zakazan je za ponedaljak sa početkom od 20.30

Ponovo je jedan od boljih igrača u crno-belom timu u petak uveče bio Džejlin Smit koji je istakao da je ključ pobede protiv Budućnosti ležao u izlasku Jogija Ferela sa meča zbog dve tehničke greške.

“Ostali su sa samo jednim plejmejkerom posle Ferela, umorili su se… Ostali su pokušali da preuzmu teret organizacije, ali to im nije baš pošlo od ruke”

Istakao je i veliku ulogu navijača. Ponovo ih je bilo preko 15.000.

“Čoveče, mnogo nam pomažu. Nismo imali energije na početku, a kasnije smo je dobili i to je zbog navijača”.

Iako je došao u Partizan tokom ove sezone, svestan je šta znači večiti derbi i zna kakve utakmice mogu da se očekuju u borbi za šampiona regionalnog takmičenja.

“Baš teška utakmica nas čeka u ponedeljak, moramo da se oporavimo i spremimo. Koliko je utakmica protiv Budućnosti bila fizički zahtevna, toliko će protiv Zvezde biti još teže. Očekujem utakmicu američkog fudbala u ponedeljak”, rekao je Smit uz smeh.

Iako se šalio, vrlo je verovatno da nas očekuje baš takvi okršaji. Sa puno faulova, žestokom odbrano gde jedan igrač sa nekolik dobrih poteza može da reši meči i čitavu seriju.

Ono najzanimljivije sledi…

Originalni tekst: Mozzart sport