Dva Dinama na crti Partizanu tokom priprema u Turskoj

Definitivno: Partizan će glavnu fazu priprema da obavi u prošlogodišnjoj bazi – turskom Beleku.

Hotel: „Kaja palaco”, vreme boravka: 23. januar – 6. februar.

Crno-beli su pre pet dana odlučili da odustanu od drila na Kipru, iako su u Larnaki već imali i zakazane prijateljske utakmice, ali… Situacija s koronavirusom na „rajskom ostrvu” nije bajna, putnicima – namernicima pooštrene su i mere ulaska, tako da…

Kao potencijalna destinacija jesenjeg prvaka figurirala je i španska Marbelja, međutim…

Trener Aleksandar Stanojević dao je prednost dobro poznatoj lokaciji na Sredozemlju, prošlog januara i februara pun hvale za gostoprimstvo i uslove u poznatoj turističko-sportskoj regiji.

Na sreću, iako se značajno kasnilo i sve organizovano ad-hok, pronađeni su i adekvatni rivali, na prvi pogled – kadri da „simuliraju” prašku Spartu, na crti u šesnaestini finala Lige konferencije.

Najvećeg glasa – dva Dinama od imena i u bivšem Sovjetskom Savezu: iz Moskve i iz Batumija.

Ruski trenutno zauzima drugo mesto u šampionatu, sa dva boda manje od vodećeg Zenita i pet više od Sočija, iz Partizanove vizure – pobeđenog letos u kvalifikacijama za novoformirano takmičenje.

Prva zvezda Moskovljana je, bez sumnje, Fjodor Smolov, 45 puta reprezentativac i autor 16 golova. Dva puta najbolji strelac ruske elite (2016, 2017) i tri puta, u izboru „Sport ekspresa”, igrač godine (2016, 2017, 2018). Kroz karijeru i adut Anžija, Krasnodara, Lokomotive, Fejenorda i Selte.

Gruzijski, od pre nekoliko dana, jači je za Milana Radina, crno-belog vezistu iz šampionske, 2016/17. Pristiglog iz imenjaka iz Tbilisija, interesantno – s namerom da prvaku na leto pomogne u pohodu na Ligu šampiona. Parnom valjku je dobro znan klub iz Batumija – 1998, u kvalifikacijama za Kup kupova, eliminisao gaje  strepeći u revanšu uprkos beogradskih 2:0.

Protivnik za poštovanje biće i Gazišehir Gacijantep, osmoplasirani na kraju jeseni u Turskoj, zanimljivo – tri koraka ispred velikog Galatasaraja.

Duel sa Tikvešom iz Kavadaraca, na desetoj poziciji u Severnoj Makedoniji (treći otpozadi), još je pod upitnikom, pride – traži se još jedan rival za 5. februar i matine.

Originalni članak Sportski žurnal