Duljaj: Tražio sam da Dijabate bude kažnjen

Strateg Partizana istakao da očekuje sankcije za ofanzivca

Neizvesnost po pitanju Fusenija Dijabatea u Humskoj još traje. Krilni napadač koji tokom nedavne pauze nije bio u Beogradu i nije se odazvao ni na poziv selektora reprezentacije, a kako još nije stigao u Srbiju, crno-beli na njega neće računati ni protiv Voždovca. Dijabate je već propustio susret sa Vojvodinom, a Igor Duljaj, šef stručnog štaba Partizana istakao je da je od uprave kluba tražio sankcije za igrača zbog nediscipline.

“Tražio sam sankcije. Ljudi iz kluba su u kontaktu sa njim. Postoje ugovorom propisani penali i ja kao trener imam pravo da tražim kaznu što sam i učinio. Nisam se još susreo sa ovakvom situacijom. Dešavalo se dok sam bio igrač da saigrači u nekom od klubova izostanu po 6-7 dana. Potrebno je vreme da se vrati igrač potom u formu. Videćemo, šta će se dešavati sa Dijabateom, teško je pričati o tome sada, trenutno se trudim da usmerim energiju na igrače koji su ovde”, rekao je strateg crno-belih.

Osim ofanzivca koji je na 38 utakmica u svim takmičenjima ove sezone sakupio šest pogodaka i deset asistencija, Duljaj neće moći da računa ni na nekoliko rovitih igrača.

“Imali smo zdravstvenih problema sa Belićem koji je počeo trening i nažalost ga zbog povrede napustio tako da neće biti u konkurenciji za tim. Takođe, Traore i Pavlović nisu u konkurenciji. Nemam dosta prostora za rotaciju niti da izmišljam topu vodu, ali ne kukam iskoristićemo snage koje imamo”, objasnio je Duljaj.

Originalni članak Mozzart Sport