DULJAJ SE JAVNO IZVINIO SUDIJI: POGREŠIO SAM, ALI MOGAO JE DA KONSTATUJE DA MU JE KRIVO

Post festum dešavanja u Ivanjici

Novo kolo je pred vratima, još se priča o prethodnom. U njemu je Partizan savladao Javor (1:0), ostao na čelu tabele, ali se danima posle prolećne premijere više pričalo o propratnim efektima, nego o rezultatu.

Najpre zbog očajnog terena u Ivanjici, a onda i kriterijuma Milana Ilića, na koji su crno-beli imali zamerke. Konkretno, pef stručnog štaba Igor Duljaj, dovoljno smiren i sportski nastrojen da bude i pomirljiv, iako je minule subote na trenutke prešao granicu.

Zato je uoči dulema sa IMT-om pričao o dešavanjima pod Golijom.

Želeo bih javno da se izvinim sudiji Iliću. Posle utakmice sam mu prišao i pitao ima li kod kuće familiju. Nije mi mi dozvolio da završim rečenicu, a ja sam pogrešio što sam uopšte pomenuo porodicu. Hteo sam da dijalog bude usmeren na to šta će arbitar reći familiji kad ga bude pitala kako je bilo na utakmici“, podsetio je Duljaj.

Na tom meču Ilić je isključio Nikolu Antića i izbacio ga iz konkurencije za duel sa IMT-om, baš kao i Bibarsa Natha, kome je pokazao žuti karton, a Izraelcu je to bio četvrti u sezoni, te ni on neće igrati protiv Traktorista. Mada, nisu samo kartoni izbacili iz takta crno-bele, već način na koji je Tomić sudio, pustio grublju igru, što se videlo po tome da su sa čalmama oko glave meč okončali Svetozar Marković i Nemanja Trifunović, a iz istog razloga teren ranije napustio Bubakari Dukure iz Javora.

„Znam da sudije trpe veliki pritisak. Što od nas trenera, što od ljudi sa strane. Nije mi potrebno da Ilić javno kaže kako mu je žao, ali može u prolazu da konstatuje da mu je krivo“, pojasnio je Duljaj.

Originalni članak Mozzart sport