Duljaj: ”Jednom ćemo platiti za ovo…”

Trener Partizana zadovoljan zbog prolaska dalje, ali…

Tri utakmice je Partizan odigrao od početka sezone u Kupu Srbije, od toga je dve dobio tek posle penal-serija, i to oba puta kao domaćin – najpre protiv Grafičara u osmini finala, a onda i juče protiv Voždovca u četvrtfinalu. Jedinu pobedu u regularnom toku meča ostvario je protiv Jedinstva u Ubu rezultatom 1:0.

Zaista skromno od crno-belih, a da golman Jovanović nije bio na svom nivou, teško da bismo ekipu Partizana gledali u polufinalu.

Posle jučerašnje penal-drame, trener Partizana Igor Duljaj je otkrio da nije mogao ni da gleda te odlučujuće trenutke, ali je verovao i u golmana Jovanovića, kao i u izvođače penala.

”Aca (Jovanović) nikad ništa nije obećao, ali kada je on u pitanju, ja sam uvek spokojan, miran.  Video sam samo onaj prvi penal, u regularnom delu meča. Posle nisam gledao. Drago mi je što su se momci, kao i prošli put, sami prijavili da šutiraju penale. Svako po nekom svom osećaju. Samim tim je jasno da nemaju straha, da rade pošteno i iskreno. Naravno, uvek treba imati i malo sportske sreće”, rekao je Duljaj.

Ipak, ono čime nije zadovoljan i što ga pomalo i plaši jeste pad koncentracije u završnici utakmice.

”Ovo je pokazatelj da čak i kada je teško da momci ne gube veru. Žao mi je što smo čekali penale, jer smo odlično otvorili utakmicu. Kontrolisali smo igru, počeli tako i drugo poluvreme, ali kao da nam je falio taj jedan korak da napravimo za drugi pogodak. A, kada primite gol pred sam kraj, to je pad koncentracije i na ovom nivou to ne sme da se dogodi. Jednom ćemo platiti za to”, upozorava trener Partizana.

Crno-beli se sada okreću prvenstvenoj utakmici protiv Čukaričkog na Banovom brdu.

”Nedelja, to nam je sada najvažnija utakmica protiv Čukaričkog. Svaka sledeća nam je uvek najvažnija”, podseća Duljaj, ne želeći da komentariše to što je naredni večiti derbi već za desetak dana.

Originalni članak: Sportske net