Drulović surovo iskren prema ključnim igračima Partizana: NATHO DESETKA, A IMA SNAGE ZA SAMO 60 MINUTA

Ljubinko Drulović, bivši fudbaler Partizana, a sada pomoćnik selektora Stojkovića u reprezentaciji Srbije, poželeo je sreću Gordanu Petriću gostujući u Sportal jutru.

„Dobro za novog trenera, mog prijatelja i kolegu Gordana Petrovića, da je starovao pobedom. Bitna pobeda na psihološkom planu za sve u Partizanu. Nadam se da će sad Partizan imati više sreće nego u minulom periodu i da će se vratiti na pobedonosnu seriju“.

Da li je pobeda početak kraja crne serije ili je lažna nada u krizi rezultata, jer i u ovoj pobedi nije bilo igre – opet je sve izgledalo mučno?

„Kad god dođe do promene trenera dešava se reakcija igrača na terenu. Međutim, to se juče nije desilo, što znači da je problem negde dublji. Gordan Petrić i njegov stručni štab imaće ozbiljan problem i zadatak da vrate ekipu na psihološkom planu, a onda i rezultatskom. Ekipa čitavo vreme igrala sudržano, bez prave akcije i reakcije“.

Šta je s timom Partizana? Mnogi kažu da sada ni Karlo Anćeloti ne bi mogao uspešno da vodi Partizan. 

„Partizanu nedostaje ozbiljna selekcija. Klub je vratio nekoliko iskusnih igrača, ali to nije rešenje. Nedostaje baza koja se izgubila, a koju je recimo izgradila Crvena zvezda. Sad je potrebno bar dva prelazna roka da se stvori ta baza“.

Ima li vremena uopšte da Partizan čeka dva prelaznog roka, pogotovo u sezoni gde je Liga šampiona na dlanu, kada prvak ide direktno u Ligu šampiona, a znamo šta Liga šampiona donosi svima?

„Vreme je izgubljeno, otuda je sada Partizan u plej-ofu Lige konferencija, a ne u plej-ofu Lige Evrope. Ali mora da se stvori baza da bi se pobeglo s ovog lošeg puta. Crvena zvezda. Recimo, sada može komotno da otpusti pet stranaca, jer ima novih pet. Partizan trenutno nema ni za prvih 11. Zvezda realno sada retko gde može da izgubi dva, a kamoli tri boda. Partizan je otuda već daleko nazadovao“.

Kako to da Natho na mečevima unazad izlazi već u 60. minutu, a ključni je igrač Partizana? I nije samo njegova forma sporna, već i forma ostalih igrača. 

„Nedopustivo. Nemoguće da jedan AEK koji tek treba da počne prvenstvo brže trči od Partizana. Partizan je nepripremljen počeo sezonu, otuda i ovakvi rezultati“, između ostalog je istakao Drulović.

Originalni članak: Sportal.blic.rs