Drugi pišu :”Vaterpolisti na američki pogon” -Ramirez u Partizanu

Posle turnira Premijer jadranske lige, održanih u Dubrovniku i Beogradu, jasno je da će Srbija posle 2017. imati ponovo predstavnika na F4 regionalne lige koji će se igrati u Zagrebu u martu 2021, ali i da će Srbija imati četiri predstavnika u Jadranskoj ligi dogodine.

To četvrto mesto srpskim ekipama je obezbedio VK Partizan pobedom nad favoritom Primorjem! Crno-beli su ostvarili samo tu jednu pobedu i očigledno je da se nova uprava odlučila za renoviranje tima! Da li zbog izuzetne mladosti ekipe ili nečeg drugog, kako Direktno.rs saznaje, bivši igrač Radničkog i Šapca Čenselor Ramirez, uzdanica američke reprezentacije i njihovog trenera Dejana Udovičića, koji je ostavio dubok trag i na Banjici, će pojačati redove Partizana. To će posle Logana Šofilda biti drugi Amerikanac u klubu.

Kada se uzme u obzir da je Zvezda blizu angažovanja japanskog centra, da Novi Beograd ima Gruzina, očigledno je da se Superliga pojačava i da se klubovi pripremaju za evropske izazove. Liga bi trebalo da bude mnogo bolja nego prethodnih godina.

Koliko je ideja o povratku srpskih igrača u srpske klubove velika i značajna, neminovno se postavlja pitanje koliko je nagomilavanje stranaca upitnog kvaliteta dobar potez i produktivan, a koliko usporava razvoj domaćih mladih igrača. Na turniru Jadranske lige imali smo priliku da vidimo plejadu igrača rođenih 2002. i mlađe koje nose igru, Primorca, Primorja, Jadrana Herceg Novog, splitskog Jadrana… Ne tako davno sve te klubove i sve te mlade asove, njihovi vršnjaci iz Srbije (konkretno Partizan) su pobeđivali širom Evrope, danas uz par izuzetaka tih momaka nema na glavnoj sceni.

I nije sporno da našim klubovima trebaju kvalitetni stranci, ali oni kvaliteta Ćuka, Rašovića, Mitrovića. Stranci koji će dići Ligu na viši nivo ali ne prosečnog kvaliteta koji će zauzimati mesto našim mladim igračima jer od takvih stranaca nemamo koristi ni klubovi a ni ovaj sport!

Tekst preuzet sa portala Direktno. rs