DRUGI PIŠU: Leonard Ovusu stiže u Partizan!(VIDEO)

Crno-beli dogovorili transfer defanivnog veznog iz norveškog Oda

Defanzivni vezista – Leonard Ovusu (26) biće četvrto pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku, posle angažovanja Nikole Miličića, Denila Kastilja i golmana Miloša Krunića, saznaje Telegraf. Fudbaler iz Gane, stiže u Humsku kao slobodan fudbaler, pošto mu je istekao ugovor u norveškom Odu, gde je u minuloj sezoni proglašen za najboljeg igrača pomenutog tima u izboru navijača.

Upravo činjenica da je slobodan na tržištu, kao i brojna interesovanja, mahom iz tog dela sveta, iz Skandinavije, Turske, ali i sa Bliskog istoka, odložili su Ovusuov produžetak ugovora sa Odom, a u tom “vakumu” Partizan je dobio preporuku i reagovao uvidevši da je fudbaler iz Gane profil igrača koji su uklapa u želje i viziju trenera Igora Duljaja. Tim pre što je ekipu napustio Kristijan Belić i preselio se u holandski AZ Alkmar, čiji stil igre je vrlo sličan igraču iz Gane.

Crno-beli su odmah reagovali, trener Igor Duljaj, sportski direktor Ivica Kralj i generalni direktor Miloš Vazura, prvo su preko posrednika stupili u kontakt sa agentom igrača, pa i sa samim Ovusuom predstavljajući mu ideju o budućnosti u Humskoj, koja mu se očito dopala. Na koncu, kada je posle kraćih pregovora ustanovljena plata, fudbaler je sinoć kasno pozitivno odgovorio na poziv i prihvatio uslove koji su mu ponuđeni.

Na taj način jesenja ideja i namera Partizana da pojača vezni red sa još jednim klasičnim zadnjim veznim dobila je potvrdu u poslovnim potezima zimskog prelaznog roka, pogotovo zbog činjenice da su crno-beli, usled izlaznih transfera, jednostavno morali brzo da reše neke od pozicija.

Gana, Izrael, pa MLS…

Leonard Ovusu je rođen u Gani, tačnije u Akri, gde je i počeo sa fudbalom, u ekipi Drims, odakle je prešao u redove izraelskog Ašdoda. Obreo se potom u kanadskom Vankuveru, koji je za njega, posle prvobitme pozajmice, isplatio 1.000.000 evra obeštećenja Izraelcima.

Tri godine je branio boje pomenutog kluba u MLS, da bi u martu 2023. potpisao za Od i za nekoliko meseci postao miljenik navijača i najbolji igrač pomenute ekipe.

Što se igračkih karakteristika tiče, rekosmo već da se radi o klasičnoj “šestici”, sa velikim radijusom kretanja i sjajnim fizičkim karakteristikama. Ovusu je fudbaler koji je, pre svega, osigurač ispred odbrame, igra jednostavno i brzo, izrazito je snažan u duelu, siguran u pasu…

Crno-belima bi trebalo da pruži sigurnost, brzinu i veliku dozu agresivnosti u manevru, a dolazak fudbalera i zvaničan potpis ugovora se očekuje do kraja tekuće, najkasnije početkom sedmice!

Originalni članak: Telegraf.rs