Drugi pišu – KK Partizan u rasulu (Informer)!

izvor: INFORMER

Predsednik Nikola Peković digao ruke od kluba, potpredsednika nema, izvršni direktor Mlađan Šilobad nema komentar na rezultatsko posrtanje i sve slabiju posetu * Uprava se ne sastaje, legende više ne dolaze ni na utakmice, ni u klupske prostorije.

Najtrofejniji srpski košarkaški klub Partizan nalazi se u nikad goroj situaciji! Predsednik Nikola Peković,koji je preuzeo crno-bele u septembru prošle godine, maltene je digao ruke od kluba i retko se pojavljuje u službenim prostorijama. Prvi čovek kluba iz Humske retko kad dolazi na utakmice izabranika Aleksandra Džikića, a poslednji put bodrio ih je 1. novembra protiv Zelene Gore u FIBA Ligi

Iskrin gazduje
Član UO i nekadašnji član uprave FK Crvena zvezda Milan Iskrin preuzeo je vođenje kluba u odsustvu Pekovića
Izvor Informera

Partizan i dalje nema potpredsednika, a izvršnom direktoru Mlađanu Šilobadu ne pada na pamet da preuzima odgovornost u vođenju kluba. Legende crno-belih odavno su prestale da dolaze na utakmice i u službene prostorije, a sad više ne žele ni da komentarišu stanje u klubu, najčešće uz konstataciju da im je muka od ovakvog Partizana.

Željko Obradović

Obradović: Niko me ne zove

Najtrofejniji evropski trener svih vremena Željko Obradović rekao je da bi rado pomogao Partizanu, ali da ga niko nikad iz Humske nije pitao za savet!
Žao mi je što je Partizan u ovakvoj situaciji. Uvek sam spreman da pomognem. Meni se niko nikad nije obratio. Nikad! Bilo ko da mi se obrati, probaću da pomognem koliko je to u mojoj moći – istakao je Obradović za “Blic”.

Zakon ćutanja

Izvori Informera kažu da je u Pekovićevom odsustvu u prvi plan izbio Milan Iskrin, član Upravnog odbora crno-belih i nekadašnji član uprave Fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Predsednika Pekovića skoro da nema u Partizanu. Komunicira isključivo sa Iskrinom i Šilobadom. Neće da se povuče sa mesta predsednika, ali se distancirao od kluba i prepustio Iskrinu da donosi sve odluke. Ima i onih koji se s tim ne slažu, pa je bilo priče da će Iskrin biti promovisan u potpredsednika kako bi imao funkciju. Međutim, to još nije realizovano – otkriva naš izvor upućen u dešavanja u Partizanu.

Milan Iskrin odbio je da prokomentariše naša saznanja, a nije želeo ni da govori o situaciji u klubu i otkud on kao bivši član Zvezdine uprave sad kao rukovodeći kadar u Partizanu.

Dodik: Imajte strpljenja

Nekadašnji počasni predsednik Partizana Milorad Dodik veruje da će se crno-beli izvući iz problema u kom se nalaze i da će ponovo biti šampioni.
Partizan je jedan od najboljih srpskih brendova i to mora da se čuva. Svi moraju da rade za dobrobit kluba kako bi se on sačuvao. Verujem da će Nikola Peković popraviti situaciju, ali za to je potrebno vreme. Navijači bi trebalo da imaju malo više strpljenja i poverenja u upravu kluba.

NEĆE DA KAŽU NI REČ O PARTIZANU
Duško Vujošević
Predrag Danilović
Vlade Divac
Dušan Ivković
Miroslav Berić
Dragan Kićanović

Predsednik Nikola Peković takođe je posle više od nedelju dana razmišljanja odbio da odgovori na naša pitanja u vezi sa situacijom u Partizanu, poručivši preko portparola Ivana Ivkovića da je “još rano da govori za medije”.

Čak ni portparol nije dobio dozvolu da za čitaoce Informera objasni kad je poslednji put zasedao Upravni odbor, ko rukovodi Partizanom, ako već to ne čini Nikola Peković, kako čelnici gledaju na sve slabije partije Džikićevih izabranika i na osipanje publike.

Prosečan tim

Žarko Paspalj jedna je od retkih legendi bivšeg prvaka Evrope koja je pristala da iznese svoje viđenje

Žarko Paspalj

trenutnog stanja u Partizanu. On je pomiren sa činjenicom da klub posluje u očajnim uslovima, da trener Džikić izvlači maksimum iz sasvim prosečnog tima, ali je ocenio i da navijači imaju prevelike ambicije.

Ne znam kako funkcioniše klub i kako su oni podelili svoje obaveze. Ne znam ni koliko je potrebno da Nikola Peković bude stalno prisutan. Veći je problem loša finansijska situacija i od nje sve počinje. Kada se to bude sredilo, onda će i druge stvari biti bolje – kazao je Paspalj, a o sve slabijoj poseti dodao je:

Navijači su mislili da će dolaskom Nikole Pekovića nestati dugovi, pa su sad razočarani. Bes i nezadovoljstvo iskaljuju na igračima, koji su nedužni. Ne možemo da očekujemo od tima koji vredi 700.000-800.000 evra da bude konkurentan ili da dominira.

PITANJA NA KOJA NIKO IZ PARTIZANA NIJE ŽELEO DA ODGOVORI

1. Ko vodi klub u odsustvu Nikole Pekovića i ko donosi najvažnije odluke?
2. Kog datuma je poslednji put zasedao Upravni odbor i ko je njime predsedavao?
3. Kad je UO poslednji put razmatrao ostvarene rezultate i precizirao koji su ciljevi ove sezone, odnosno čime bi se tačno Partizan zadovoljio?
4. Da li je uprava kluba i kad diskutovala o sve slabijoj poseti na utakmicama i kako da se prevaziđe taj problem?
5. Zašto gotovo niko iz uprave ne prati uživo utakmice i zašto klupske legende ne žele da dođu da gledaju Partizan?

PITANJA NA KOJA PEKOVIĆ NIJE ŽELEO DA ODGOVORI

1. Koliko ste upoznati sa dešavanjima u klubu i koliko ste često u kontaktu sa ostatkom uprave?
2. Ko vodi klub dok vi niste u Srbiji i ko donosi bitne odluke?
3. Kako objašnjavate što je sve manje navijača na tribinama, a posle dugo vremena dogodilo se da igrače ispraćaju zvižducima posle utakmice?
4. Imate li odgovor na kritike legendi kluba koje smatraju da loše poslujete i da se Partizan bruka u poslednje dve sezone?
5. Kako ste protumačili reči predsednika Evrolige Đordija Bertomeua, koji je Partizanu poželeo sreću u FIBA Ligi šampiona “u narednim godinama”?