DRUGI PIŠU: Jovanović bez greške, Milanović pao u Surdulici

Sudija Miloš Milanović nije položio u Surdulici. Doneo je pogrešnu odluku u 59. minutu dosudivši jedanaesterac za Radnik posle navodnog prekršaja Svetozara Markovića, štopera Partizana.

U istom paketu, ocenom više, kako je Sport klubu nezvanično potvrđeno iz više izvora, rangirana je odluka Srđana Jovanovića da kao VAR sudija na istom meču signalizira glavnom arbitru gledanje snimka sporne situacije.

Posmatrač meča, nekadašnji sudija Nebojša Šijaković iz Bora, nije imao mnogo težak zadatak u Surdulici. I sve bi trebalo da dobije zvaničnu formu u završnoj analizi Sudijske komisije.

Kako je našem portalu saopšteno, sa više merodavnih adresa iz FSS, ali i od sudijskih autoriteta, nije bilo ni govora o kaznenom udarcu za Radnik. Arbitar Miloš Milanović, prema najavama, dobiće slabu ocenu za učinak u meču, čiji odjeci su „zapalili“ fudbalsku Srbiju.

Na drugoj strani, „prokazani“ internacionalac Srđan Jovanović dao je utakmici dozu preko potrebne regularnosti. Situacija iz 52. minuta, istovremeno, ocenjena je „jasnom i očiglednom“, dovoljnom za reakciju VAR sobe.

Konkretno – u spornom trenutku intervencija VAR sudije bila je obavezna.

Da je izostao signal Srđana Jovanovića, utakmica bi krenula u drugom smeru i ozbiljno narušila regularnost superligaškog takmičenja. Ma, koliko to smetalo pojedinim centrima (ne)moći…

Originalni članak: Sport Klub