Doužer otkrio Amerikancima: “Grobari zapalili stadion, hteo sam da pobegnem, Jokić me odmah zvao, a Željko…”(VIDEO)

Bio je uzbuđen zbog mene. Rekao mi je da će mi svi dočekati otvorenih ruku, da su navijači najbolji na svetu. Oni žive za taj hajp. On je bio super uzbuđen i učinio je da se i ja tako osećam.

Pi Džej Doužer

Printscreen: Youtube/DNVR Sports

Američki košarkaš Pi Džej Doužer pojačao je Partizan pred novu sezonu, a kako je tokom karijere nastupao za Denver Nagetse, dao je opširan intercju za DNVR Sports.

Tokom razgovora sa novinarom Adamom Marešom, on se dotakao nastupa sa Nikolom Jokićem kao i utiscima rada sa Željkom Obradovićem.

– On je neverovatna čoveče… Kada su svi čuli gde idem, svi su mi rekli da je to najbolje mesto na koje idem. Osim navijača, grada, rad sa najboljim trenerom Evrope je blagoslovlen. Imam mogućnost da to vidim iz prve ruke i da shvatim da je on drugi tip trenera koji zna igru, kako niko drugi ne zna.

Jokić i savet koji mu je dao

Doužer je istakao da ga je Jokić odmah pozvao čim je čuo da je potpisao za Partizan.

– Kada sam mu rekao gde idem. Odmah me je zvao. Bio je uzbuđen zbog mene. Rekao mi je da će mi svi dočekati raširenih ruku, da su navijači najbolji na svetu. Oni žive za taj hajp. On je bio super uzbuđen i učinio je da se i ja tako osećam.

O meču sa Fuenlabradom…

Doužer je pun utisaka sa prijateljskog meča protiv fuenlabrade.

– Ne može se ni sa čim uporediti. Saigrači, treneri…Svi su mi rekli da su navijači najbolji i najluđi. Ali, iskusiti to, kako sve to izgleda, zvuči… Blagosloven sam da sam ovde i da imam šansu da igram. Oni su “zapalili” stadion, hteo sam da pobegnem iz prve, pravo u svlačionicu. Nisam znao šta mi se dešava. Bio sam zbunjen. Neverovatno iskustvo. Imam poster svoj zakucavanja, to je najbolja fotka koju imam iz igre. Deluje kao da ima filtera i nekog svetla. Ludo, čoveče-

O Večitom derbiju Zvezde i Paritzana

Novi košarkaš crno-belih je kratko prokomentarisao i večiti derbi.

– Ako je ovako u pripremnom meču, ne znam kako je u takmičarskom. Svaki dan je sve bolji i bolji.

O Beogradu i Srbiji

Ipak, Doužer, nije imao previše vremena za obilazak Beograda.

– Nisam mnogo istraživao. Odmah smo počeli da treniramo, bili na planini nedelju dana. Čuo sam samo dobre stvari,. Dobar grad, neverovatni restorani.

Originalni članak: Telegraf.rs