Doužer i Kaminski u čudu posle spektakla na Tašmajdanu: Nikada u životu nisam doživeo ovako nešto(VIDEO)

Frenk Kaminski i Pi Džej Doužer pričali o spektakularnoj utakmici protiv Fuenlabrade na otvorenom stadionu Tašmajdan

Sezona još nije ni počela, a košarkaška Evropa već priča o navijačima Partizan Mozzart Beta. Naime, na otvorenom stadionu Tašmajdan napravljena je fešta za pamćenje. Sedam hiljada navijača je napravilo šou sa bakljama, vatrometom i transparentima da su igrači na terenu ostali u čudu, pre svega novajlije u crno-belom taboru Frenk Kaminski i Pi Džej Doužer.

Dok je povratnik Ognjen Jaramaz već navikao na slične scene u Pioniru i Areni, ostatak novajlija je bio pomalo zbunjen oko svega što se dešava. Posebno Frenk Kaminski kome nije bilo jasno u jednom momentu zbog čega pola stadiona uleće na teren posle pripremne utakmice protiv Fuelabrade koja je u potpunosti deklasirana.

Frenk je u prvom momentuo krenuo sa slikanjem dok su ga brojni navijači opkoljavali, ali posle svega tridesetak sekundi je odlučio da bi najbolje bilo da se povuče sa terena i ode u slvačionicu. Tek posle dvadesetak minuta mu se i ostatak tima pridružio. Oni su navikli na ovakve scene još od prošle sezone kada su padali rekordi iz nedelje u nedelju.

Bilo je neverovatno. Nikada ništa slično nisam iskusio. Jedva čekam da vidim kako će izgledati u Areni“, bile su prve reči Kaminskog posle utakmice.

Jasno je i njemu da još uvek traje period prilagođavanja na novu sredinu.

Iz dana u dan mi je sve lakše. Za sada radimo na kontinuitetu, na građenju hemije, ali ono što meni dosta olakšava je činjenica da u ekipi ima dosta momaka koji su već nekoliko godina zajedno i kada ja nešto zaboravim ili ne znam da uradim, oni odmah pripomognu, objasne mi“, dodao je dugogodišnji NBA igrač.

Baš kao i KaminskiPi Džej Doužer se prilagođava na zahteve evropske košarke i trenera Željka Obradovića. Sada je beogradska publika mogla prvi put da ga vidi na delu i odmah ih je Pi Džej počastio atraktivnim zakucavanjima.

Kao klinac sam uvek igrao napolju, ali ovo je prvi put kao profesionalac. Nekako sam se večeras vratio u detinjstvo. Bilo je prelepo“.

Nije ni on mogao da ostane ravnodušan kada su baklje na tribinama krenule da gore.

“Moram da priznam da sam u potpunosti prestao da razmišljam o utakmici. Bilo je momenata kada sam samo gledao šta se dešava na tribinama. Ovako nešto nikada nisam doživeo. Jedva čekam da vidim kako to sve izgleda u dvorani. Sada mi je jasno zbog čega svi kažu da su navijači Partizana najbolji na svetu“, uz smeh priča Doužer.

Originalni članak: Mozzart sport