Đukić pred Vojvodinu : Brani golman

“Psihički je teško spremiti ekipu i bitno je da igrači vrate samopouzdanje. Verujem da će moja ekipa pružiti maksimum, dati sve od sebe i odigrati dobu utakmicu. Želimo da se vratimo na dobar kolosek u još jednoj teškoj utakmici”, rekao je trener “Parnog valjka”, Miroslav Đukić, na konferenciji za novinare dan pred put u Novi Sad.

“Olako smo primali golove u sredu. Svaki poraz boli, ali teški porazi mogu da pomognu ekipi, da krene dva koraka napred. Ne možemo da živimo samo od ofanzive, već moramo da radimo za ekipu, defanzivni aspekt je veoma bitan jer bez toga nema uspeha”, kazao je Đukić.

“Stojković još nije naš”

U međuvremenu, sve su glasnije priče o tome da bi nekadašnji golman crno-belih i reprezentativac Srbije Vladimir Stojković mogao da se vrati u Humsku. “Za sada ne razmišljam o njemu jer još nije naš član. Ako dođe, onda ćemo razmišljati o njemu”, rekao je Đukić.

On je posebno istakao da njegova ekipa mora da obrati pažnju na odbranu jer više ne sme sebi da dopušta da protivnik lako stiže do mreže iza leđa golmana Filipa Kljajića.

“Ne možemo da prođemo u Evropi ako primimo pet golova, ne možemo da pobedimo Voždovac ako primimo tri gola. Moramo da povratimo defanzivnu stabilnost, što je stvar cele ekipe i Suma, Tavamba, Đurđević i ostali moraju da znaju da želim ofanzivnu igru, ali da moraju da rade za ekipu”, naveo je trener Partizana.

Najbolji strelac Partizana Uroš Đurđević dobio je udarac u mišić i ima otok, tako da je neizvestan za duel u Novom Sadu, dok Nebojša Kosović sigurno neće igrati.

“Videćemo da li je sposoban da u Novom Sadu bude sa nama, dok smo zadovoljni u slučaju Kosović, na koga nećemo moći da raučam 15-ak dana. Zadovoljan sam jer povreda nije ozbiljna kako smo u početku mislili”, rekao je Đukić.

Izvor:Mondo sport