Đukić pred polazak u Pirej: Ne idemo na sunčanje! Ako sanjate čuda – čuda će se desiti

„Ne smemo da im dozvolimo da žive od naših grešaka“, poručio je trener crno-belih

Iskusni stručnjak je pre ukrcavanja u avion za Atinu ponovio da je Olimpijakos favorit, ali…
„Ne idemo tamo sa belom zastavom, nego sa nadamo da nešto možemo da uradimo. Ne treba da počenemo od trećeg, nego od prvog gola. Prvo treba sebi da pokažemo da možemo da pobedimo velikog protivnika. Posle kad se otvori utakmica može svašta da bude“, rekao je Miroslav Đukić.

Partizan je u prvom meču odigrao vrlo dobrih 45 minuta, a potom pao… Crno-beli će zbog svega morati da postignu minimum tri gola. Reklo bi se jako težak zadatak.
I pre prve utakmice Olimpijakos je bio favorit. Opterećenje je na njima. Ne idemo u Pirej na zabavu i sunčanje, nego da nešto pozitivno napravimo.Recept je prvo poluvreme iz prvog meča kada smo dominirali, pritiskali ih, kada smo bili u njihovom šesnaestercu. Ali to ne znači ništa, to su ekipe koja čekaju i najmanju grešku. Ne smemo da im dozvolimo da žive od naših grešaka.

Zna Miroslav Đukić kakav luksuz njegova ekipa ne sme da ponovi u Pireju. Gol Bena u petom minutu prvog meča usmerio je duel na vodenicu velikana iz Pireja.
„Veliki udarac smo doživeli u prvom meču. Treba ući staloženo. Gol koji vas ubacuje u igru može da dođe u svakom trenutku. Ali ne smemo da im dozvolimo da žive od naših grešaka.. Mi moramo da igramo napadački, moramo da pripremamo glavu za sledeću utakmicu u Subotici, jer mi smo Partizan“.

Vezista Jevtović se oporavio od povrede kolena, kao što je najavljeno u Beogradu je ostao Brazilac Leonarda. Jasno je da će biti personalnih promena u sistemu Miroslava Đukića.
Biće promena svakako, ali neće biti velikih. Navijače najviše zanima hoće li u timu biti mesta za Sumu.
„Partizan je velika ekipa, svi su spremni da igraju. Nema izgovora. Oni koji su ovde čekaju šansu, nadam se da će je iskoristiti. Suma svakim danom sve bolje izgleda. Pokušaćemo da ga što pre osposobimo. Želimo što pre da ga ubacimo u vatru“.

Nekadašnji član Depotiva i Valensije već u trenerskom CV-u ima mala i velika čuda. Svi se sećaju kako je u revanšu baraža sa odlazak na EP počistio Šveđane (5:0). Ubrzo je prekinuo niz Partizanovih crnih rezultata na Marakani dug 12 godina. Tog februara 2007.godine uništio je Crvenu zvezdu.
 „Nismo puštali ekipi snimke sa tih mečeva,ali Partizan u istoriji ima sličnih čuda, nešto ćemo im pripremtiti da vide kako su čuda moguća. Treba sanjati kako bi se čuda desila. Treba da imamo takav pristup. Da im stavimo do znanja da želimo da pobedimo. Videćemo sutra. Pred sobom imamo ozbiljnog rivala. Treba pokušati. Oni igraju pred svojom publikom. Ne smemo da idemo grlom u jagode, treba naći balans. Da budemo na njihovoj polovini, a da ne pravite greške. Igraćemo 11 protiv 11, iako će ambijent biti vruć“., jasan je Đukić.