Đukić o statusu Jurija Vakulka

Sportske net pišu…

Vicešampion Srbije angažovao je prethodne zime kapitena mlade reprezentacije Ukrajine Jurija Vakulka i predstavio ga kao zalog za budućnost.

Prvi Ukrajinac u redovima FK Partizan parafirao je ugovor na četiri godine, a zatim je počeo da se bori za mesto u timu.

Propisi FS Srbije vezani za broj stranaca u timu u mnogome su otežavali posao stručnog štaba i mladog igrača, a šest meseci kasnije došlo se do pozicije u kojoj crno-beli moraju da donesu odluku koja će biti od koristi obema stranama.

On je došao sa ozbiljnim pedigreom, kao kapiten mlade reprezentacije Ukrajine, ali nije lako igrati u Partizanu. Na mladim igračima je veliki pritisak, i možda je najbolje da ode na kaljenje i dobije minute, da bi se zatim vratio u Partizan kao gotov igrač sa iskustvom“, objašnjava trener Miroslav Đukić.

Crno-beli u svojim redovima trenutno imaju četvoricu stranaca koji su projektovani kao starteri i nosioci igre u novoj sezoni. Zbog toga je pozicija Jurija Vakulka dodatno otežana.

Vakulko je dobar igrač ali je mlad, nema iskustva i trebaju mu utakmice. Zbog toga mislim da je najbolje da ode negde gde će imati minute“, zaključuje trener Partizana.

Situacija je jasna, tražiće se najbolja moguća opcija za Ukrajinca kako bi u nastupajućoj sezoni mogao da dobije minutažu i da dokaže svoj potencijal.

U priči je bila novosadska Vojvodina ali i nekoliko stranih klubova. Ostaje da se vidi, izvesno je samo da će Juri Vakulko narednih godinu dana provesti na pozajmici.