Đukić: Došlo je do pražnjenja zbog Evrope, imamo obavezu da jurimo titulu

Večernje novosti

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je danas da je došlo do “pražnjenja” posle ispadanja u Evropi i da ekipa mora što pre da se okrene domaćem takmičenju.

– Ispasti u šesnaestini finala je zaista velika stvar i želeo bih da to ponovimo dogodine jer se radi o velikom uspehu koji ne bi trebalo da proslavljamo, ali jeste uspeh. Kada ispadnete u Evropi dođe do pražnjenja, ali treba se što pre okrenuti
domaćem takmičenju – rekao je Đukić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan je u četvrtak eliminisan u Ligi Evropa, a u nedelju će se sastati sa Zemunom u srpskom prvenstvu, u kom ima devet bodova zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom.

Đukić je čestitao svojim fudbalerima na rezultatu u Evropi i kazao da treba što pre to da zaborave.

– Utakmice posle Evrope su teške, komplikovane. Zemun je ekipa koja se dobro pojačala, pobedila Borac u nastavku, igrala dobro i smatram da nas čeka veoma teška utakmica.
Partizan zbog povreda neće moći da računa na Miroslava Vulićevića i Milana Mitrovića, dok je neizvestan nastup Saše Zdjelara. Ostali su spremni.

Đukić je istakao da igrači treba da budu svesni da preko Super lige moraju da zasluže igranje u Evropi.

– Moraćemo ozbiljno da pristupimo jer u prvenstvu nema lakih utakmica, videli smo da smo protiv svih timova imali problema. To je dokaz da je velika izjednačenost. Ako želite nekoga da pobedite morate da date maksimum jer bez toga nema ništa – rekao je trener crno-belih.

Đukić je naveo da Partizan “ima obavezu da juri titulu”, da nema izgovora i da želi da ponovi prošlosezonski uspeh kada je osvojena “dupla kruna”.

Utakmica protiv Zemuna će se igrati bez publike, a Đukić je kazao da smatra da fudbal gubi svoj čar zbog toga.

– To su tužne i neprijatne utakmice. Fudbal je prelep kada se igra sa publikom, sa ljudima koji vas gledaju i motivišu, za koje živite i želite da ih zadovoljite, da se pokažete pred njima – naveo je Đukić.

Utakmica između Partizana i Zemuna igraće se u nedelju od 15.00 na stadionu u Humskoj.