Đorđević i Subotić: Ostojić nam najviše pomaže savetima

Mateja Đorđević i Luka Subotić, Partizanovi odlikaši iz „klase 2003” i budućnost na štoperskim pozicijama

Mateja Đorđević i Luka Subotić – Partizanovi odlikaši iz „klase 2003”. i, po proceni stručnjaka, budućnost na štoperskim pozicijama!

Premijernog intervjua u životu, naravno, Sportskom žurnalu, sa priprema crno-belih u Ptuju, privilegije da upijaju znanje od Aleksandra Stanojevića i broje prve minute u seniorskom timu.

– Počeo sam da treniram u Kruševcu – u ŠF Duel, sa 12 godina. Ubrzo prešao u Napredak, u Beograd, iz moje Razbojne, preselio zbog srednje škole. Posle polusezone u Internacionalu, kao mlađi kadet, potpisao sam za Partizan, prošavši probu kod Vladimira Ješića. U kadetima me je učio Dragan Kecman, u omladincima Nenad Brnović – plovi biografijom Mateja Đorđević, pet dana stariji od najboljeg druga Subotića.

Luka, takođe, januarsko dete (22), uz smešak se uključuje:

– Kao rođenom Milanovčaninu, suđen mi je, sa 10 godina, bio Metalac. Kad sam imao 13, treneri su mi predložili da se oprobam u kampu Partizana ili Crvene zvezde. S obzirom na to da smo svi u porodici crnobeli, nisam imao dilemu. U kadetima, sa Zoranom Kraljevićem, osvojili smo prvo mesto, ispred crvenobelih. Potom, vodio me je Dragan Kecman, iako prava da igram još godinu za omladince  prošlog leta prekomandovan sam u Teleoptik, kod Alberta Nađa i Miroslava Čermelja.

Subotić ne može da prežali što sa Optičarima kroz baraž protiv novosadske Mladosti nije izborio plasman iz Srpske u Prvu ligu:

– Osvojili smo prvo mesto pet kola pre kraja, međutim, nije nam se, uprkos šansama, dalo u revanšu doigravanja. Iz ligaškog dela izdvojio bih utakmicu sa Stepojevac Vagom, gubili smo 0:1, postigao sam dva gola za preokret.

Đorđevića, pak, boli nepravda iz omladinske konkurencije:

– Kako sam prolazio protiv Crvene zvezde? Bilo je i pobeda i poraza. Proletos – čini mi se da nije bio penal, ali… valjda sudija zna najbolje.

Luka pamti lepše dane:

– Dao sam gol Crvenoj zvezdi u pionirima!

E, sad… došlo doba da se seniorski, vrhunski fudbal proba…

– Igrao sam u drugom poluvremenu protiv Mure i Kopra. Fenomenalno, sačuvali smo „nulu”! – sija od sreće Mateja.

– Odlično smo dočekani u prvom timu, trener Stanojević svakodnevno nam pruža podršku. Treninzi su teški, međutim, možemo da izdržimo. Prvi put sa kapitenom Stojkovićem i drugovima vežbali smo pre četiri meseca – otkriva Subotić.

Na pitanje ko im najviše pomaže savetima, kažu uglas:

– Bojan Ostojić!

U fontani želja, Partizanovom bisernom tandemu, jedna zauzima pijedestal:

– Hoćemo da ostanemo u prvom timu!

Naravno, ne zapostavljaju ni obaveze među Orlićima:

– Igramo obojica za reprezentaciju – omladinsku, kod selektora Brankovića. Prošle godine prošli smo prvi krug kvalifikacija u Belorusiji, korona je uslovila da drugi bude tek u oktobru. Izvesno vreme predvodio nas je i Linta – otkriva Đorđević.

Zaključuju u klupskom tonu:

– Omiljena pesma? Da volim crno-bele – kao iz topa ispaljuje Luka, napomenuvši da su mu najveći navijači otac Radoš, majka Miljana, starije sestre Milica i Anđela.

– Dete Partizana! – nema dilemu Mateja, spreman da prve emocije podeli s najbližima: roditeljima – Ivanom i Biljanom i starijim bratom – Milošem, dok nije pokidao ligamente nadom kruševačkog Napretka.

Zapamtite: Đorđević i Subotić!

Kjelini i Kimpembe

Koga preferirate u svetskim okvirima?

– Kjelinija iz Juventusa. Volim italijanski stil – kad se zaključa odbrana – kaže Đorđević.

– Sviđa mi se kako se postavlja i kreće Kimpembe iz PSŽ-a – veli Subotić.

Omiljeni igrači Partizana?

– Bleki Milenković i Kalaba Pavlović – ističe Mateja.

– Saša Ilić i Bleki Milenković – nadovezuje se Luka.

Originalni članak : Sportski žurnal