ĐORĐE TOMIĆ: Partizan je bolji, mora da dobije Floru

Bivši prvotimac Partizana optimista pred meč protiv Estonaca (18.45, TV Arena sport 1)

Prošla je 21 godina od onog dvomeča Partizana i Flore u kvalifikacijama za Ligu šampiona u kojima je tim iz Humske slavio na oba susreta ukupnim rezultatom 10:1. U Beogradu je bilo 6:0, u Talinu 4:1, a jedan od tih deset golova postigao je i Đorđe Tomić, koji u fudbalskim krugovima važi za čoveka koji ima enciklopedijsko pamćenje.

I zato, nekadašnja “desetka” crno-belih se u razgovoru za TV Arena sport priseća kako je to izgledalo pre dve decenije i predviđa šta može da se dogodi u večerašnjem susretu istih ekipa (18.45h, TV Arena sport 1).

“Naravno da se sećam tih mečeva. I ne samo mečeva. Pamtim da je Talin vrlo lep grad, a vrlo dobro se sećam i stadiona na kojem smo igrali. Mislim da Flora više ne igra na njemu, a relativno skoro sam na televiziji gledao neko Evropsko prvenstvo u atletici i prepoznao da smo tu igrali meč protiv estonske ekipe”, počinje Tomić i nastavlja:

“Mi smo u te dve utakmice bili mnogo bolji od njih. U Beogradu smo slavili rezultatom 6:0 golovima Kežmana , Ilića, Ivića i Pekovića, s tim da su druga dvojica po dva puta bili strelci. Što se Talina tiče, tamo smo slavili 4:1 i to tako što smo poveli 2:0 golovima Kežmana i Ilića, onda su oni smanjili na 2:1, da bi Kežman postigao treći, a ja četvrti gol. Bili smo zaista mnogo kvalitetnija ekipa.

Za poslednjih dvadesetak godina slika u evropskom fudbalu se promenila, ona čuvena krilatica da “danas svako igra fudbal” je aktuelnija nego ikad, ali Tomić misli da crno-beli ne bi trebalo da imaju problema u večerašnjem duelu.

“Bez potcenjivanja, mislim da Partizan ovo mora da dobije. Bili smo bolji tim od Flore pre 21 godinu, bolji smo danas, a mislim da ćemo biti bolji i za 20 godina i da se tu ništa neće promeniti. Oni mogu da nas iznenade na neki prekid ili tome slično, ali sve ostalo je na strani Partizana. Aleksandar Stanojević je doterao igru, sve funkcioniše kao treba i zaista mislim da smo u dva meča protiv estonske ekipe favoriti, pa bi za mene sve osim naše pobede veliko iznenađenje.”

Igra Partizana u ovoj sezoni obećava da bi posle nekoliko godina pauze crno-beli mogli i da prezime u Evropi, sa čime se slaže i bivši as aktuelnog vicešampiona Srbije.

“Uveren sam da možemo da prezimimo. Pratim mečeve Partizana koliko god mogu, vidim da igramo lepo i efikasno, dok s druge strane imamo čvrstu odbranu. Grupa u kojoj se nalazimo nije toliko teška, mislim da nijedan od ovih timova nije bolji i kvalitetniji od nas, tako da sam optimista što se tiče plasmana u narednu fazi takmičenja”, ističe Tomić.

Originalni članak: Arena sport