Đorđe je očekivao Trinkijerija, došao je ceo Partizan!

Mondo sport piše…

Kako je izgledao susret trenera crno-belih sa humanim navijačem na večeri u Zemunu? Italijan je imao iznenađenje za mladog Srbina iz Švajcarske…

Izvor: MONDO/I. Bogunović

Večera sa Andreom Trinkijerijem, koju je inicirala humanitarna organizacija “Zajedno za život”, za lečenje trogodišnjeg Nikole Pavlovića od teškog oblika tumora, premašila je u četvrtak uveče sva očekivanja!

Novi trener Partizana poveo je sa sobom celu ekipu, želeći da u javnosti na taj način dodatno podigne svest o pomoći koja je potrebna malom Nikoli.

Bilo je to pozitivno iznenađenje za Đorđa Lukića, mladog Srbina iz Švajcarske, koji je sa ocem Zoranom došao u domovinu samo zbog večere sa renomiranim košarkaškim stručnjakom.

“Ne mogu da verujem da je gospodin Trinkijeri došao sa celim timom Partizana i ukazao nam ovakvu čast. Sve što sam mislio o njemu kao navijač, definitvno je potvrdio večeras i dokazao da je veliki čovek i gospodin. Ovde smo svi sa istim cijem, da pomognemo malom Nikoli i pozivam sve ljude dobre volje da to učine. Uključivanje u ovu akciju bio je naš mali doprinos”, izjavio je Lukić, koji je na internet aukciji ponudio najveću cenu za ovu humanitarnu večeru, priređenu u restoranu “Balkan Ekspres” u Zemunu.

Trinkijeri se zahvalio donatorima, istakavši da njegova ekipa i na ovaj način, učešćem u društveno angažovanim akcijama, ispoljava kolektivni duh.

“Ovo je velika inspiracija. Urađeno je mnogo i svaka moja reč je tu previše. Treba dati podršku i pomoći, ovo je mala sitnica da bi se uradilo nešto veće. Apelujem na celu javnost da pomogne malom Nikoli i pozivam ljude da se uključe u akciju. Mi ćemo kao porodica i kao tim nastaviti da pomažemo koliko možemo”, poručio je Trinkijeri, kome se posebno zahvalio osnivač “Zajedno za život” Jovan Simić.

Jedina nada za Nikolino izlečenje nalazi se u bolnici u Đenovi, čiji su lekari pristali da se uhvate u koštac sa teškim tumorom i komplikovanom operacijom, kojom se mora izvaditi tumor iz grudnog koša, tik pored dečakovog srca.

Nakon operacije uslediće i transplantacija koštane srži i imunoterapije koje su veoma skupe, pa će troškovi kompletnog lečenja iznositi 250.000 evra, što daleko prevazilazi mogućnosti Nikoline porodice i prijatelja.

Zbog toga je humanitarna organizacija “Zajedno za život” pokrenula akcije za lečenje malog Nikole, a nakon Trinkijerija, pridružio se i nekadašnji reprezentativac i legenda jugoslovenske košarke Žarko Paspalj.

Popularni Paljo posetio je dečaka u odeljenju bolnice u Tiršovoj, gde provodi vreme zbog iscrpljujućih zračenja.

Nikoli možete pomoći doniranjem na dinarske i devizne račune koji su otvoreni namenski za njegovo lečenje i koji glase:

dinarski: 160-516443-31
devizni EUR: 00-540-0004220.2
IBAN: RS35160005400004220276
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Takođe najbrže možete donirati slanjem SMS poruke sa brojem 559 na broj 3030 ili putem sledećeg linka