Đerić i Beđik overili “vizu” za EP za mlađe seniore, jedanaestoro naših na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu

Igor Đerić i Aleksandar Beđik učestvovaće na Evropskom prvenstvu za seniore do 23 godine čiji će domaćin 2. i 3. septembra biti poljske Krušvice. Naš dubl skul je na Izbornoj regati, održanoj u četvrtak, 17. avgusta, na Srebrnom jezeru u obe trke pokazao visok nivo. U prvoj je postigao rezultat 6:21.60, a u drugoj 6:21.10 i tako obezbedio i plasmansku i vremensku normu za prvi šampionat Starog kontinenta za mlađe seniore.

– Đerić i Beđik su u tvrdim uslovima na Srebrnom jezeru materijalizovali dobar rad u ovom čamcu u koji su seli pre manje od mesec dana, tj. posle Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine u Plovdivu na kojem su osvojili peto mesto u četvercu bez kormilara. Ostaje nam dve nedelje do početka Evropskog šampionata u Krušvicama koje ćemo pokušati da iskoristimo za dodatno ubrzanje za šta, siguran sam, ima dovoljno prostora – kazao je trener ovog čamca i prvi trener našeg Kluba Aleksandar Ivković.

Na Srebrnom jezeru održana je i Izborna regata za Balkansko prvenstvo u Istnabulu 9. i 10. septembra na kojem će se ogledati juniori i kadeti.

– Kada su juniori i kadeti u pitanju tema Izborne regate je bila drugačija budući da se jurila samo plasmanska norma. Od naših članova učešće na Balkanskom šampionatu u Turskoj obezbedili su Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković i Aleksandar Izda u četvercu bez kormilara za juniore, Anđela Nišević u dubl sklu za juniorke u kojem će veslati sa Natašom Ilić iz Danubiusa 1885, Kosta Petković i Veljko Matić u dubl skulu za kadete i Aleksandra Dinčić i Maša Bugarski u dubl skulu za kadetkinje. Takođe, dvojca članova četverca bez kormilara za kadete Ognjen Ilić, Nikola Mirilo, Nikola Milošević, Ranko Samardžija veslaće u osmercu za kadete, a njihova imena odredićemo naknadno – istakao je Ivković.

Pored pomenutih veslača i veslačica na Izbornoj regati od naših članova učestvovali su i Pavle Medić, Marko Gatalica, Lazar Ilinčić i Nikola Lončar u četvercu bez kormilara za juniore, Luka Stijačić i Marko Đuranović, te Lazar Ilinčić i Nikola Lončar u dvojcima bez kormilara za juniore, i Elena Radojković i Natalija Ilić u dubl skulu za kadetkinje, ali oni, na žalost, nisu ispunili norme za nastup na Balkanijadi