Dimitrijević pred meč sa Vojvodinom: Obećavamo našem predsedniku da ćemo poslednji atom snage ostaviti na parketu

Dimitrijević pred meč sa Vojvodinom: Partizan i te kako ume da iznenadi

Rukometaši Partizana u nedelju od 18:30 ugostiće ekipu Vojvodine na Banjici, u okviru petog kola plej-ofa ARKUS lige. Biće to treći susret crno-belih i Novosađana u tekućoj sezoni, s obzirom na to da su dva puta odmerili snage tokom prvog dela takmičenja. Oba puta slavili su izabranici Borisa Rojevića, slomivši otpor našeg tima u drugom poluvremenu.

Levi bek Partizana Ivan Dimitrijević poručuje da je ekipa, na čelu sa Nenadom Maksićem, spremna za najveći izazov u dosadašnjem toku sezone.

,,Nema sumnje da je Vojvodina najkvalitetniji tim u ligi, a tome su doprineli visok budžet i bogat igrački kadar koji imaju. Siguran sam da neće biti lak meč, ali istovremeno, kao tim, znamo šta nam pobeda u tom susretu može doneti. Znamo čiji dres nosimo, a Partizan i te kako ume da iznenadi u derbi utakmicama. Daćemo 101 procenat svojih mogućnosti da u nedelju bodovi ostanu na Banjici, kako bismo olakšali sebi put ka zacrtanom cilju. Očekujem pravi derbi i nadam se da faktori sa strane neće uticati na rezultat”.

Iskusni bek, koji se našao u idealnoj postavi prvog dela A grupe ARKUS lige, dobro zna na koga treba posebno obratiti pažnju na terenu.

,,Vojvodina je tu gde jeste jer igra ekipno, tačno se zna ko šta radi. Nikolić i Pribak su pokretači igre i od njih sve polazi. Osveženi su dolaskom Šotića, a tu je i iskusni Verkić na golu. Ova četvorka važi za najbitnije šrafove njihovog tima”, smatra Dimitrijević.

Crno-beli su u prethodnom kolu odigrali nerešeno sa Železničarom u Nišu 28:28, pa u nastavak plej-ofa ulaze sa skorom od dve pobede, jednog remija i jednog poraza.

,,Mislim da smo sa poslednjeg gostovanja izvukli maksimum. Možda nas je manjak koncentracije u finišu meča koštao celog plena, ali ne mogu da se žalim. Greške se dešavaju i mnogo iskusnijim ekipama, to je jednostavno sastavni deo sporta. Jako sam ponosan na saigrače, jer smo veći deo meča bili u minimalnom zaostatku, a ipak smo pokazali karakter i ostali do kraja u urakmici”.

Predsednik RK Partizan Željko Perkunić i dalje je u kritičnom stanju i vodi životnu bitku protiv korona virusa. Molitve i misli svih članova i igrača kluba usmerene su ka njegovom izlečenju.

,,Našem predsedniku želim da poručim da cela ekipa oseća fanatičnu potrebu da mu kroz igre na terenu olakša borbu za život. Obećavamo mu da ćemo poslednji atom snage ostaviti na parketu u nedelju, kako bismo ga ohrabrili da se oporavi i vrati na Banjicu što pre. Svi ga čekamo, da se zajedno radujemo novim pobedama našeg Partizana”, poručio je Dimitrijević.

Zvanični sajt RK Partizan