Dimitrijević: Jedva sam čekao da se vratim u svoj Partizan

Dimitrijević: Jedva sam čekao da se vratim u svoj Partizan

Dimitrijević: Jedva sam čekao da se vratim u svoj Partizan

Objavljeno: 25.09.2020. u 17:54

,,Crno-beli heroj“. Ovim rečima brojni mediji su u martu 2015. godine preneli vest da je Ivan Dimitrijević otplatio deo dugovanja Partizana, kako bi naš klub mogao da izađe iz blokade računa i registruje nove igrače. Mnogi su ovaj gest nazvali ,,čas ljubavi”, onako kako je to često umeo da kaže Dule Vujošević za košarkašku sekciju crno-belih. I nisu pogrešili. Ljubav je prava reč za ono što Ivan Dimitrijević oseća prema grbu koji će, posle deset godina, ponovo nositi na dresu.

,,Zvučaće kao fraza, ali kada sam otišao pre deset godina, uvek sam jedva čekao da se vratim u svoj klub, svoju kuću. Posle porodice, meni igranje za Partizan predstavlja nešto najlepše. Kada je teško i nemaš snage, jednostavno se setiš koji dres nosiš. Ta emocija budi u meni još veću želju za pobedom“, kaže naš levi bek, koji ne krije veliku radost zbog povratka u crno-beli tabor.

Popularni ,,Lutkica” će već u prvom meču po povratku u Partizan imati težak zadatak – igraće protiv pančevačkog Dinama, doskorašnjeg kluba, u polufinalu Kupa Srbije. Za tim u kojem je proveo prethodne dve i po godine Ivan ima samo reči hvale.

,,Dinamo je sjajan klub sa jako dobrim igračima. Što se kaže, znamo se međusobno odlično, nema tu mnogo toga što bi se moglo sakriti. Siguran sam da će publika koja bude kod kuće gledala prenos posmatrati jako čvrstu utakmicu. Jako mi je žao što se igra pred praznim tribinama, uveren sam da bi Grobari napunili halu u Zrenjaninu. Uz njih bi sve bilo mnogo lakše, ali najbitnije je da svi ostanemo zdravi“.

Foto: Maja Nastić

Naš levi bek osvrnuo se na dugu pauzu koja je, zbog pandemije korona virusa, poremetila rukometni svet.

,,Iskreno, nisam mislio da će mi rukomet nekada baš nedostajati, ali moram da priznam da jeste. Letnje pauze uglavnom jesu najduže, ali ovo je bila vrlo specifična situacija. Verujem da je svima bilo neobično. Što se same ekipe tiče, ima nas nekoliko novih, ako mogu tako da kažem, i sigurno je potreban period uigravanja, kao i uvek. Period od mesec i po dana nije dovoljan da se sve kockice sklope. Naša je sreća što imamo trenera koji je i kao igrač bio mađioničar, pa sam uveren da će sa vremenom biti sve bolje i bolje. Verovao sam Maksi dok smo igrali zajedno i nisam pogrešio. Apsolutno isto mislim i sada kad je trener“, naglašava Dimitrijević.

U finalu ne postoji lak protivnik, smatra Ivan. Tako će biti i u slučaju da se Partizan plasira u finale Kupa Srbije.

,,Obe ekipe iz drugog polufinalnog para su jako kvalitetne i željne trofeja (Vojvodina i Metaloplastika). Vojvodina je sigurno glavni kandidat za trofej, ali je to skroz posebna utakmica i može jedna sitnica da prevagne na bilo koju stranu“, zaključuje naš bek.

Zvanični sajt RK Partizan