Derbi pripao Novom Beogradu, Partizan odličan samo poluvreme

Do 10. uzastopnog trijumfa u domaćem šampionatu Novobeograđani su stigli nakon što su u derbiju bili bolji od Partizana rezultatom 16:10 (2:4, 6:4, 5:1, 3:1).

Ovo je bio već četvrti duel Novog Beograda i crno-belih ove sezone i četvrti trijumf ekipe koju sa klupe predvodi trener Dejan Jovović. Utakmicu na bazenu “11. april” u potpunosti je obeležio maestralni Dušan Mandić koji je postigao čak šest golova.

Početak meča protekao je u znaku gostiju, koji su bili mnogo agresivniji u odbrani, a veliki kvalitet njihovoj igri u defanzivi dao je golman Dimitrije Rističević koji je odlično branio na startu meča. Partizan je početkom druge četvrtine poveo sa 5:2, ali onda je stvar u svoje ruke uzeo Dušan Mandić. Spektakulranim golovima topio je prednost Partizana, a domaći su do poluvremena uspeli da dođu do izjednačenja (8:8).

Nikola Jakšić je na startu treće deonice doneo prvo vođstvo Novom Beogradu koje domaći nisu ispuštali do kraja meča. Ponovo je odličan na golu, u nastavku meča, bio Gojko Pjetlović, a kada se raspucao i Strahinja Rašović prednost Novog Beograda krenula je da raste pa je meč rutinski priveden kraju.

Osim najefikasnijeg Dušana Mandića, u pobedničkom taboru sa po tri gola istakli su se Strahinja Rašović i Duško Pjetlović, dok je kod Partizana bolji od ostalih bio Milan Aleksić sa četiri pogotka.

Originalni članak na: Blic sport