Dat je zavet da RK Partizan mora da postoji!

Rukometni klub Partizan prigodnim koktelom obeležio jubilej i uručio priznanja ljudima koji su među najzaslužnijima za trofejnu istoriju kluba.

Rukometni klub Partizan je prošle godine proslavio sedam decenija od osnivanja. To je bio povod da se u “Klubu sportista” na stadionu u Humskoj ulici dodele priznanja ljudima koji su bili među najzaslužnijima što crno-beli u bogatoj riznici trofeja imaju devet pehara prvaka države i 11 za trijumfa u nacionalnom kupu.

Prisutnim legendama kluba, ljudima koji su pisali istoriju Partizana, obratili su se aktuelni predsednik Željko Perkunić i sportski direktor Aleksandar Blagojević.

“Vi ste prave legende Partizana i vi ste zaslužni za sve trofeje”, rekao je na početku govora Perkunić.

“Hteo bih da vam poželim sreću, vama kao i našem Partizanu. Na čelu kluba sam oko godinu dana i za to vreme smo vratili deo dugova, napravili dobru atmosferu, oformili tim… Prošle godine smo se borili za titulu i ona nam je za malo izmakla. Sada je cilj korak dalje, a glavni je da se Partizan plasira u SEHA ligu“, rekao je prvi čovek “parnog valjka” i zahvalio se direktoru Blagojeviću: “Sale, hvala! Velika je čast biti predsednik Partizana.”

Foto: MONDO/V. Sukdolak

RK Partizan dodelio je priznanja predsednicima koji su bili na čelu kluba u najznačajnijim momentima slavne istorije – Momčilu Mandiću, Nebojši Mihalčiću, Banetu Jovanoviću, Milošu Filipoviću, Velimiru Marjanoviću, Mladenu Simidžiji i porodici Ranković u čast Dragana Rankovića.

Priznanja su uručena i trofejnim trenerima, s tim što su mnogi zbog obaveza bili sprečeni da dođu. Nagrađeni su Saša Bošković, Jovica Elezović, Aleksandar Brković, Zoran Kurteš, Vuk Roganović, Petar Lazarević…

“Činjenica je da Partizan postoji dosta dugo. Postoje mnogi ljudi koji su svoja imena ugradili u istoriju kluba. Bilo je nemoguće okupiti sve, mi smo probali da okupimo pojedince koji su među najzaslužnijima za bogatu riznicu trofeja. Zavet je da Partizan mora da postoji, a mi ćemo sve učiniti da tako bude“, rekao je sportski direktor Blagojević.

Tekst pruzet sa portala Mondo sport

Autor Vladimir Sukdolak