Danilo Anđušić: Ne može svako da igra za Partizan! Jedva čekam da krene… Ova ekipa može mnogo

U Evroligu preko specijalne pozivnice, a tamo s jakom ekipom. Partizan se odlično pojačao tokom leta i stvorio tim koji bi trebalo da bude konkuretan u najjačem klupskom takmičenju.

Danilo Andjusic Aba regionalna liga Partizan – Igokea 27.12.1015. December 27. 2015. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Prvi je paraf na saradnju s klubom iz Humske stavio Danilo Anđušić. Ovaj šuter je prošle sezone igrao u Monaku, a crno-beli dres nosiće sledeće dve sezone. Inače, Anđušić je već bio član Partizana u sezoni 2011/12 i 2015. godine.

TREĆA-SREĆA

Kako se dogodilo da treći put dođete u Partizan?

– Bio sam u Monaku kad sam dobio poziv Željka Obradovića i posle tog razgovora sam brzo doneo odluku. Drago mi je da sam tu treći put, treća sreća. Jako sam uzbuđen zbog onoga što sledi – rekao je Anđušić u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom” na MaxBet radiju.

Koliko vam znači to što ćete ponovo da nosiš dres Partizana. Sad se od vas očekuje neuporedivo više nego ranije?

– Dres Partizana nosi odgvoornost. Nije lako i ne može svako da igra za Partizan. To je specijalan osećaj. Znam šta se od mene očekuje, znam koliko mogu, jedva čekam da počnem saradnju sa Želkom Obradovićem i da sve krene. Imamo odličan tim koji može da napravi mnogo.

Ovog puta Partizanu predstoji i borba u Evroligi?

– Proradiće adrenalin, Partizan se vratio u Evroligu, tamo gde i pripada. Verujem da ćemo da imamo ogromnu podršku i jedva čekam da ponovo osetim taj huk navijača.

U završnici sezone nije vas bilo u sastavu Monaka?

– To je bila odluka trenera Saše Obradovića. Imali smo devet stranaca, a šest je moglo da igra.

NIJE TREBALO ONAKO S TEODOSIĆEM

Da li ste bili neprijatno iznenađen kad ste videli da niste na širem spisku reprezentacije?

Miloš Teodosić i Danilo Anđušić (Foto: Starsport)

– Bio sam u prozorima. Posle me nije bilo na širem spisku, bio sam nezadovoljan zbog toga. Imali smo Pešić i ja razgovore tokom tih FIBA prozora, nije delovalo da neće da me bude na spisku.

Da li ste vi i Boban bili priprema za ono što je usledilo – odstranjivanje Teodosića?

– Ne znam, ne bih da ulazim dublje u to. To je selektorova odluka. Da li se slažem s tim oko Teodosića – ne slažem se. Nije trebalo tako da se uradi, ali želim im da naprave dobar rezultat.

Ako vas selektor ponovo pozove?

– Ja sam uvek tu za reprezentaciju. Ako to bude moguće zbog Evrolige – odgovorio je Danilo Anđušić.

Originalni članak: Maxbet sport