Da li će Luković igrati protiv Cedevite?

Uroš Luković nije trenirao od povratka Partizana NIS iz Zagreba, već je samo sprovodio terapije. Aleksandar Džikić ga tek u četvrtak, možda čak i petak, očekuje u trenažnom procesu sa ostatkom ekipe.

Sjajni centar će gotovo sigurno biti u sastavu za revanš meč polufinala ABA lige, u subotu, protiv Cedevite. Pitanje je samo koliko će moći da igra.

Ali, da je i te kako potreban Partizanu, videlo se u prvoj utakmici, gde su dugajlije Cedevite dobile bitku u reketima. Samo su pod svojim košem Zagrepčani su imali više skokova (29) nego Partizan ukupno (24). Gotovo da nijedan promašaj crno-belih – a u prvom poluvremenu, posebno van 6,75 ih je bilo dosta – nije završio u rukama igrača Partizana i doneo im novu šansu. Sa Lukovićem u reketu, sigurno bi bilo drugačije.

Ali, kako je već u prvom napadu utakmice dobio jak udarac u potkolenicu – između dve kosti u cevanici – Luković je morao napolje i više ne da se nije vraćao u igru, već je između prvog i drugog perioda otišao u svlačionicu, dres i šorc zamenio trenerkom i sa ledom na bolnom mestu, presedeo je ostatak meča.

Po povratku u Beograd, prvi centar Partizana je obavio preglede koji su potvrdili da se, srećom, ne radi o ozbiljnijom povredi, ali Luković još ne može da trenira.

Istovremeno, Džamont Gordon je putem društvenih mreža „obavestio“ navijače, ali i rivale, da je konačno sasvim spreman. Reklo bi se, u pravom trenutku za Partizan.

Verovao sam procesu i počinjem da se osećam svoj ponovo. Bukvalno sam morao da učim kako da hodam, trčim i skačem ponovo. Bile su mi potrebne tri godine, ali sam se vratio – podelio je sa navijačima Gordon.

Gordon je u Partizan došao krajem januara. Od tada ga – iz različitih razloga, uglavnom problema sa zadnjom ložom – nismo često gledali na terenu. Ali kada god je igrao – recimo na Kupu Radivoja Koraća, pa i nedavno u Zagrebu – bilo je jasno o kakvom igraču se radi. Ako je on zaista maksimalno spreman, to je više nego dobra vest za Partizan, a loša za Cedevitu.