ČUDNE IZMENE – Stanojević se od Spartaka branio sa šestoricom defanzivaca!

Kod Sava Miloševića je Partizan igrao izrazito ofanzivno, što je neretko umelo da bude i pogubno po crno-bele. Kod novog stratega Aleksandra Stanojevića ekipa je otišla u potpunu krajnost i sada je postala ultradefanzivna.

Naišao je Stanojević već na kritike zbog tog pristupa posle “večitog derbija”, kada je Partizan pokušavao da odbrani 1:0 i na kraju nije uspeo. Međutim, šefa stručnog štaba nije previše pogodila kritika.

Od svoje zamisli ne odustaje. On želi da Partizan, kada povede, zatvori prilaze svom golu i da potom iz kontranapada proba da uveća prednost. Možda je to sigurnija varijanta u odnosu na Miloševićeve zamisli, ali kada ne prođe, navijači će da budu besni.

Mogao je Stanojević da bude kažnjen u subotu zbog svoje defanzive u Subotici protiv Spartaka, pošto se malo zaigrao sa defanzivnim izmenama u želji da sačuva prednost od 2:1. Zvučaće nestvarno, ali Beograđani su se poslednjih pet minuta branili sa šest defanzivaca i Sašom Zdjelarom i Aleksandrom Šćekićem kao zadnjim veznim igračima! Odbranili su se samo zahvaljujući golmanu Nemanji Stevanoviću, koji je u 90. minutu odbranio jedanaesterac Milana Marčića.

Partizan je utakmicu u Subotici počeo sa četvoricom u zadnjoj liniji, Miljkovićem, Svetozarom Markovićem, Banjakom i Uroševićem. To je davalo rezultat, pošto je Partizan bio bolji i zasluženo je u 71. minutu poveo golom Šćekića.

Međutim, problemi crno-belih su počeli u samom finišu. Umesto trojice ofanzivnih igrača, Takume Asana, Filipa Holendera i Bibarsa Natha, Stanojević je u periodu od 85. do 88. minuta na teren poslao Aleksandra Lutovca, Ivana Obradovića i Bojana Ostojića. Dakle, sam finiš utakmice crno-beli su proveli sa po dva leva beka, desna beka i zadnja vezna, kao i tri štopera na terenu.

Da je kojim slučajem Marčić postigao taj gol sa bele tačke, sada bismo pisali o bodovima koje je Stanojević izgubio, bez obzira na to što je odnos u šutevima bio 17:7 u korist Partizana. Srećom po njega, to se ovog puta nije desilo, tako da će subotički bunker brzo da bude zaboravljen.

Izvor Maxbet sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *