CRNO-BELI SE POKLONILI VLADICI KOVAČEVIĆU

Dirljiv gest u Ivanjici

Ispoštovana je tradicija. Svaki put kad dolazi u Ivanjicu, Partizan nađe način da se pokloni Vladici Kovačeviću. Tako je i ove subote, pošto je nekoliko sati pred gostovanje Javoru delegacija beogradskog kluba obišla grob nekadašnjeg asa crno-belih, rođenog i sahranjenog baš u varošici pod Golijom.

Šef stručnog štaba Igor Duljaj, njegovi saradnici Albert NađMarko Jovanović i Bojan Zavišić, kapiten Svetozar Marković i mladi Mateja Stjepanović su položili cveće na mesto gde je sahranjen čuveni Poslovođa. Zajednički imenitelj svima je što su prošli mlađe kategorije Partizana i znaju da vrednuju legende. Bio je to gest kojim su ljud odrasli u Humskoj pokazali koliko cene jednog od najprepoznatljivijih fudbalera u istoriji Parnog valjka.

Zajedno sa njima bio je i klupski lekar, dr Sead Malićević.

Vladica Kovačević (1940-2016) je u dva mantada 11 godina nosio dres Partizana i bio je deo generacije koja je 1996. dogurala do finala Kupa šampiona u Briselu, gde je izgubila od madridskog Reala. Kovačević osvojio četiri titule prvaka stare Jugoslavije, dao je 319 golova na 417 utakmica na raznim takmičenjima.

Originalni članak: Mozzart sport