Četiri godine bez titule u pet “najvećih” sportova, odbojkaši sačuvali čast

Poslednju radost za Grobare doneli su vaterpolisti u sezoni 2017/18. što je poražavajuća statistika za jedan od dva najveća kluba u Srbiji

Sportsko društvo Partizan – nekada sinonim za trofeje, u poslednje vreme tek pokoji pehar stigne u vitrine na adresu – Humska 1.

Verovali ili ne, crno-beli su minulu sezonu okončali sa samo jednim trofejom u pet najpopularnijih timskih sportova (fudbal, košarka, vaterpolo, odbojka i rukomet) u muškoj i ženskoj konkurenciji.  Obraz crno-beloj porodici osvetlali su odbojkaši, koji su uspeli da se domognu Kupa Srbije.

Titula u pomenutim sportovima je postala misaona imenica za Partizan. Crno-beli nisu osvojili prvenstvo u fudbalu, košarci, vaterpolu, odbojci i rukometu već četiri sezone, što se dogodilo prvu put u skoro 77. godina duge istorije društva.

Poslednju radost za Grobare doneli su vaterpolisti u sezoni 2017/18. što je poražavajuća statistika za jedan od dva najveća kluba u Srbiji. Uspeha nema, ali nema nikakvih reakcija i promena. Isti ljudi su na vodećim funkcijama već godinama, iako klubovi beleže nikad gore rezultate.

FUDBALSKI KLUB

27 – titula

16 – kupova

KOŠARKAŠKI KLUB

1 – šampion Evrolige

3 – Kupa Koraća

21 – titula

16 – kupova

6 – pobednik ABA lige

ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB

7 – titula

5 – kupova

2 – šampion Regionalne lige

VATERPOLO KLUB

7 – titula prvaka Evrope

1 – Kup pobednika kupova

1 – trofej Evrokupa

29 – titula

25 – kupova

ŽENSKI VATERPOLO KLUB

1 – titula

ODBOJKAŠKI KLUB

11 – titula

8 – kupova

ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB

8 – titula

2 – kupa

RUKOMETNI KLUB

9 –  titula

11 – kupova

Originalni članak Sportski žurnal