CARICA MILICA!!! JOŠ JEDNO ZLATO ZA NAŠU GROBARKU !!!

U velikom finalu slavila protiv Korejke Dabin Li – 10:6

Srbijo, raduj se, dočekala si prvu zlatnu medalju! Kao u Londonu pre 2012. godine, odelo srpske herojine obukla je tekvondistkinja Milica Mandić. Tokom celog dana Milica je izgledala sjajno, taktički perfektno i defanzivno skoro savršeno, a slično izdanje ponovila je u velikom finalu protiv Korejke Dabin Li (kategorija preko 67 kilograma). Na kraju je bilo velikih 10:6. Sasvim dovoljno za drugo olimpijsko zlato u karijeri Milice Mandić i veliku radost u Tokiju, a verujemo i u vašim domovima. Antologijski uspeh napravila je carica Milica, pokazala je da može da se bori protiv različitih škola i da je najbolja kada je to bilo najpotrebbnije.

Briljantno je Milica Mandić otvorila duel protiv svetske šampionke iz Mančestera. Korejka je menjala stav, pokušavala na razne načine, ali je Milica delovala sjajno.

Prvo je pogodila rivalku u glavu, potom i oklop. Za veliko vođstvo od 5:0. Sve je išlo kao po loju za Milicu Mandić. Slušala je naša tekvonditkinja savete trenera Dragana Galeta Jovića, koji je vešto navodio kako da izbegne napade agresivne Li Dabin. Defanziva je sjajno radila

Međutim, teško je bilo očekivati da će velika šampionka, kakva je Korejka Dabin Li, praktično bez borbe podići ruke u znak predaje. Bila je sve agresivnija, napadala pomalo i nerezonski.

Originalni članak. Mozzart sport