BURA U PARTIZANU TRAJE! Vučelić se obraća medijima: Sve druge Skupštine su NELEGALNE!

20:23

PARTIZAN ĆE UVEK BITI PARTIZAN

Emotivno izlaganje nastavio je Pušica.

“Da sam čuo njegov predlog i da je dobar, glasao bih za njega. On je otišao sa svojom ekipom. Ja ću uvek stati iza JSD Partizana. Nisam se nigde pojavio godinu dana zbog operacije kičme. Ovde sam zbog Partizana. Mijailović je teatralno ušao danas, rekao sam mu da i on i Vučelić treba da rade zajedno, ko god da pobedi, da budu zajedno u timu. Partizan će biti Partizan i bez Ostoje i Vučelića i Miće Pušice.

20:22

PUŠICA: VIDEO SAM ŠTA MIJAILOVIĆ IMA DA KAŽE

Obratio se potom Milorad Pušica iz karate kluba.

“Nikada se do sada nije desilo da fudbalski i košarkaški klub budu jedni protiv drugih. Po stažu sam najstariji po njih, a i po rezultatima koje sam ima i ja i moj klub, zaslužujemo poštovanje. Mi u karate klubu imamo najbolje rezultate u sportskom društvu. Žao mi je što je došlo do ove situacije, voleo bih da je održana u harmoniji, da se sastanemo, da se pozdravimo. Nikada se do sada nije desilo predstavnik nije pobedio na izborima sportskog društva. Pričao sam sa Ostojom Mijailovićem, došao je da me pita šta mislim sa, rekao sam mu ‘Niti imam obavezu ni prema tebi ni prema Vučeliću, dao sam Partizanu više nego vas dvojica zajedno i finansijski i rezultatima, čuću program obojice, možda budem glasao za tebe, možda za njega, možda budem uzdržan’. Danas kada smo se okupili, počeli smo da pričamo, obratio sam mu se i pitao ga otkud zna da neko od nas neće glasati za njega i da su svi protiv njega, da ćemo svi čuti šta može da ponudi.”

Nastavio je u istom dahu:

“Ovde sam od 1974. godine, vodio sam veliku borbu oko stadiona, jer je bio vojni. Ova uprava završila je višedecenijski proces, da klub bude vlasnik svoj na svome, da je to veliko. Hteo sam da čujem šta Ostoja ima da ponudi i podržao bih ga u zavisnosti od predloga. Kada sam video predloge njih dvojice, Mijailović nije dao nijedan predlog, nije dao plan i program razvoja. Poslao je dopis, ne počinje Partizan poslednje četiri ili pet godina, nego još od susreta sa Šajberom. Ja ne živim od Partizana, nego za Partizan. Volim navijače, ali ne mogu da im priznam da iko voli Partizan više od mene.”

20:15

VUČELIĆ: PREKINUO SAM SKUPŠTINU

Milorad Vučelić otkrio je da je Skupština prekinuta posle odlaska delegata sa Ostojom Mijailovićem.

“Posle odlaska tih delegata, konstatovao sam da za dalji rad nemamo kvorum. Na taj način sam u skladu sa svim postojećim pravilima prekinuo Skupštinu sa namerom da se nastavi legalan rad na konstituisanju organa JSD Partizan.

20:10

BLAGOJEVIĆ: PRIMETILI SMO NEPRAVILNOSTI

Potom je mikrofon uzeo Slobodan Blagojević.

“Klubovi iz JSD Paritzan uredno su ušli, predali svoja objašnjenja. Tada je u sali bilo 68 glasova prisutno, sa sve Ostojom Mijailovićem. Time je legitimitet za održavanje Skupštine dat. Mi na ulazu smo bili zaduženi za prihvaćanje dokumentacije. Primetili smo neke nepravilnosti. Vrlo je jednostavno, pet predstavnika nije imalo validna ovlašćenja i nisu mogli da budu prihvaćeni kao regularni. Neka su potpisana od strane lica koja nisu ovlašćena da zastupaju klub. Neki nisu imali potpune podatke. Čak ni funkcija nije bila navedena.”, rekao je Blagojević.

Potom je nastavio: “Mi se vodimo Statutom i zakonom o sportu. Zamolio bih da dođu zastupnici klubova, ne prijatelji, poznanici, kumovi. Može neko da ovlasti neko drugo lice, možda je neko sprečen, to nije problem, ali upustvo koje smo poslali svakom klubu naglašava osnovne stvari. Ime, prezime, funkcija u klub.

20:05

KONFERENCIJA JE POČELA

“Skupština nije održana, jer nisu bili organi, predsednik, članovi UO. Za održavanje nije bilo uslova. Radi razjašnenja, sve manifestacije koje su se oglašavale kao skupština su nelegalne, nelegitimne i u suprotnosti su sa zakonima”; počeo je Vučelić.

19:49

VUČELIĆ PROGLASIO POBEDU

Otprilike u isto vreme Vučelić je saopštio da je on pobedio na izborima za predsednika i sazvao je konferenciju za medije. Ostoja Mijailović tvrdi da je to nemoguće.

“Sa kojim brojem glasova je izabran? Ovde je većina klubova prisutnih, ne znam ko je glasao, ostalo je pet klubova koji imaju oko 28 glasova. Mi smo napustili prostorije, došli smo ovde. Ne znam kako je sebe izabrao, nije imao kvorum da otvori Skupštinu. Naši predstavnici onemogućeni su da uđu, rekao sam da ćemo napustiti ako ne budu svi ušli. Ne znam ko je njega izabrao i ko je za njega glasao, tamo je ostalo četiri ili pet klubova”, rekao je Mijailović.

Sve ostale vesti na linku Mondo sport